Ljepota

Trikovi kojima iskusne šminkerke povećavaju oči

Trikovi kojima iskusne šminkerke povećavaju oči
Trikovi kojima iskusne šminkerke povećavaju oči

Kad žene imaju sitnije oči, cijeli make-up tome mora da se prilagodi. Smokey eyes puno bolje izgleda na većim, okruglijim očima, tuš još više smanji oko, a tamnije nijanse sjenila koje su tako u trendu znaju skoro pa da zatvore pogled.

Ipak, ako imate manje oči, ne bacajte olovku za oči već isprobajte ove trikove koji vizuelno povećavaju oko.

Korak 1: Nabavite olovku u nude nijansi

Ne služe sve olovke za oči za potezanje linije na kapku. One u tonovima boje kože mogu otvoriti vaš pogled i učiniti da oko izgleda veće. Nabavite olovku za oči u nude nijansi i njome ocrtajte unutrašnju liniju donjeg kapka – vidjećete kako oko odmah izgleda veće.

Korak 2: Razmrljajte

Ne trebaju sve linije na oku biti precizno iscrtane. Ako imate manje oči, dobro će doći da malo razmrljate liniju olovke. Evo kako ćete postići najbolji učinak: obrubite olovkom donji kapak tačno uz liniju rasta trepavica, a zatim malo razmažite liniju na vanjskim uglovima oka – odmah će oko izgledati veće.

Korak 3: Sjenčenje

Umjesto definisane linije olovkom ili tušem koja može oči vizuelno još da smanji, obrubite ih sjenilom. Pokušajte s ovim trikom: navlažite kist kojim nanosite sjenilo i nanesite ga kao što biste nanijeli olovku ili tuš. Ovo će dati omekšane linije i povećaće oko. Najbolja boja za ovaj efekat je smeđa, puno je bolji izbor od crne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije