Ljepota

U trendu ćebe kaputi

U trendu ćebe kaputi
U trendu ćebe kaputi

Jesenji hladni dani su već tu, a i zima će nam uskoro pokazati oštre zube, tako da je pravo vrijeme za upotpunjavanje zimskog modnog mozaika čiji glavni element čine topli kaputi.

Elegantni voluminozni modeli kaputa već su zaposjeli stranice modnih blogova, dok inspiracije za njihovo kombinovanje ne manjka.

Ove sezone u trendu su ćebe kaputi poznati kao Blanket Coats koji su osvojili piste, a mnogo dizajnera ih je uvrstilo u svojim kolekcijama, Roberto Kavali, DKNY, Delpozo, Sacai i drugi.

Ovi kaputi ističu bez mnogo napora sofisticiranost, topli su, udobni i luksuzni. Ako razmišljate da dodate novi kaput svojoj garderobi, razmislite o ćebe kaputu. Dolaze u raznim dužinama, izrađeni su od mekih materijala, tekstura, sa geometrijskim otiscima ili etno motivima.

Ove sezone popularni su i širi kaputi upečatljivih boja, od kojih se izdvaja boja ciklame. Krojevi svih modela koji su viđeni na pariskim i londonskim ulicama prilično su jednostavni i klasični, ali su za one koji vole ličniji pečat detalji prilično maštoviti. Za one koji ne vole jake boje takođe ima bogat izbor modela.

U "Zari" ove sezone u ponudi su kaputi pastelnih boja, najzastupljeniji su oni dugački i predimenzionirani, a moguće je pronaći i slatke modele inspirisane šezdesetim godinama. Kaputi nježnih nijansi se nalaze i kod brendova "Mango" ili H&M, koji su pun pogodak ako ih kombinujete i s "ispranim" džins pantalonama i udobnim gležnjericama, a modne blogerke tvrde da treba jesen dočekati u potpeticama.

Iz "Bershkine" kolekcije, mladalačkog španskog brenda, izdvajaju se vrlo nosivi i trendi modeli kaputa, od kojih izdvajamo klasične crne i bijele kapute s dvorednim kopčanjem.

Najviše bi u buticima mogli biti traženi ženstveni i jako topli dugi kaputi koji slijede liniju tijela i daju poseban šarm svakom jesensko-zimskom looku. Od boja dominiraju svijetlosiva i tamnoplava, pa su pravi izbor za one koji ne vole pastelne ili presvijetle boje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije