Ljepota

U visokom stilu predstavio BiH

U visokom stilu predstavio BiH
U visokom stilu predstavio BiH

Mladi banjalučki dizajner Marko Feher Potkozarac predstavio je u subotu veče svoju kolekciju "Indestructible" u Vankuveru, na jednoj od najvećih sedmica mode u svijetu.

Feher je bio i jedini dizajner iz BiH na ovom prestižnom događaju, a predstavio se potpuno novom kolekcijom za žene i muškarce. U jučerašnjem online razgovoru za "Nezavisne" Feher je bio prepun pozitivnih utisaka, a istakao je da je to prije svega jedno ogromno iskustvo jer to ujedno predstavlja njegov prvi inostrani nastup i to na drugom kontinentu.

"Moram reći da je velika stvar - najmlađi sam ovdje i dosta ih je mislilo da sam u organizaciji, a ne dizajner. Međutim, zaista sam dobio odlične kritike iako niko meni poznat nije bio tu da me podrži, pomogne, podstakne publiku na aplauz, bukvalno sam bio bačen u nemilosrdne ralje publike", ispričao je Feher.

Otkrio je da je dobio aplauz na nekoliko outfita u toku revije, ali i da mu je veliki kompliment dala voditeljka koja je nakon šoua obukla pokrivalo za glavu (masku) iz njegove kolekcije i nastavila da vodi program, pritom navodeći da je fan mladog dizajnera iz BiH.

Feher je ranije izjavio da je njegova nova kolekcija posvećena onima koji nose mnogo ožiljaka u sebi, ali su ostali jaki i nisu dopustili da budu žaljeni. "Ovog puta su me inspirisale žene ratnice. Kad kažemo rat, svi pomislimo na muškarce, ali i žene su ratovale - i one su se borile za slobodu i gradile države. Ostao sam dosljedan sebi te i dalje ne naglašavam rodnu pripadnost", kazao je on.

Napomenuo je da mu je revija obezbijedila i mnoštvo intervjua, ali i naveo da je očaran Vankuverom i srdačnošću ljudi, te da su svi pristupačni i prijateljski nastrojeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije