Ljepota

Vježbe za vitak struk

Vježbe za vitak struk
Vježbe za vitak struk

Jednostavnim aktivnostima, uz malo upornosti, može da se skine salo oko stomaka i bokova

DA BISTE se oslobodili upornih masnih naslaga oko stomaka, neophodno je da praktikujete svakodnevno vježbanje, kako biste ojačali trbušne mišiće i uspješno transformisali masti u energiju. Trening za skidanje sala sa stomaka i bokova sastoji se od nekoliko laganih vježbi za čije izvođenje je neophodno da izdvojite samo pola sata dnevno. Ukoliko budete bili istrajni rezultati će biti vidljivi nakon 14 dana, a bokovi i stomak biće znatno manji.

Vježba 1

Zagrijte se na step-klupici, penjući se i silazeći naizmjenično lijevom i desnom nogom. Kad siđete desnom nogom, podižite lijevo koljeno ka desnom laktu, toliko da se gotovo dodirnu. Ponovite sve drugom stranom i uradite tri serije po deset ponavljanja svake strane. Ove vježbe za skidanje sala sa stomaka možete raditi i bez stepera, marširajući brzo u mjestu i približavajući koljeno i suprotni lakat.

Vježba 2

Stanite tako da vam stopala budu u širini ramena, ruke ispružene, a šake spojene iznad glave. Savijajte gornji dio tijela u lijevu, pa u desnu stranu. Uradite tri serije od po deset savijanja u svaku stranu.

Vježba 3

Lezite na pod sa ispruženim ili poluispruženim nogama uvis, pod pravim uglom. Stavite ruke iza glave, podignite grudni dio, pa se lagano spuštajte. Ovaj pokret jača i učvršćuje trbušne mišiće i probavni sistem. Uradite tri serije po deset ponavljanja.

Vježba 4

Lezite na leđa, ruke neka budu uz tijelo. Podižite jednu nogu, pod pravim uglom u odnosu na podlogu. Ponovite vježbu deset puta, a onda uradite isto to drugom nogom. Uradite dvije serije po deset ponavljanja. Sada uradite istu vježbu, ali mijenjajte noge naizmjenično ih dižući i spuštajući. I ovu varijantu vježbe uradite u dvije serije po deset puta. Na kraju dignite obe noge, širite ih i skupljajte deset minuta. Ponovite vježbu u četiri serije.

Vježba 5

Lezite na podlogu, savijite noge i stavite stopala na pod. Podižite grudni koš ka stomaku, tako da približite grudi nogama. Uradite tri serije po deset ponavljanja. Vratite se na pod, noge su i dalje savijene, pa pokušajte da lijevu ruku približite desnom koljenu, bez okretanja ramena, aktiviranjem bočnih trbušnih mišića. Ponovite sve i suprotnom stranom, približavajući desnu ruku lijevom koljenu. Uradite dvje serije po deset ponavljanja.

Vježba 6

Okrenite se na stomak, oslonite se na podlaktice, a noge stavite na pod. Ostanite u ovom položaju zategnutog tijela desetak sekundi. Uradite deset ponavljanja, a vježbu ponovite u četiri serije.

Vježba 7

Lezite na podlogu, ruke držite uz bokove i odupirite se stopalima o pod, dok su vam noge blago razdvojene. Podignite karlicu i ostanite u tom položaju deset sekundi. Ponovite vježbu deset puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije