Ljepota

Vojna proljećna jakna: Praktična, svestrana, udobna (FOTO)

Vojna proljećna jakna: Praktična, svestrana, udobna (FOTO)
Vojna proljećna jakna: Praktična, svestrana, udobna (FOTO)

Jakne inspirisane vojnim stilom su se vratile u modu i kolekcije modnih kuća su pune odjeće koja je inspirisana vojnim stilom.

Ovog proljeća, predlažemo da nabavite, laganu vojnu jaknu. Poznate ličnosti i “It” djevojke su već nabavile ove jakne i nose ih u kombinaciji sa cvjetnim haljinama na Coachella festivalu.

Vojna jakna je svestrani odjevni komad koji može da se nosi u mnogim prilikama, čak i sa elegantnim haljinama od šljokica.

S druge strane, vojne jakne, zahvaljujući ideji Džona Lenona tokom šezdesetih, imaju moć da najobičniji izgled sa pamučnom bijelom majicom i farmerkama, učini harizmatičnim i modernim, piše zenskimagazin.rs.

Idealna vojnička jakna ovog proljeća je lagana, sa više-džepova i nestrukturisana.

Savršena u kombinaciji sa parom “mama” farmerki i majicom, patikama i mnogo narukvica na rukama, dok je za festival možete nositi u kombinaciji sa lepršavim cvjetnim haljinama i čizmama.

Trend vojničkih jaknica se neće završiti sa prestankom ljeta, jer su renomirane modne kuće Gucci, Givenchy, Burberry, (da spomenemo samo neke), uvrstili vojne jakne u svojim kolekcijama za jesen/zimu.

U hladnijim mjesecima oblik će se blago promijeniti, a jakne će biti inspirisane vojnim uniformama iz osamnaestog vijeka. Postavljena ramena, dvostruko kopčanje na grudima, važna dugmad, ali i vez i aplikacije od dragulja privlače pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije