Ljepota

Vreli dani u kombinezonu

Vreli dani u kombinezonu
Vreli dani u kombinezonu

Kombinezoni su definitivni modni trend ove ljetne sezone, a obožavaju ga i zvijezde poput Kameron Dijaz, koja se odlučila da ga čak obuče i za crveni tepih. Lijepa glumica je tako prije neko veče zajedno s kolegom Džejsonom Segelom stigla na premijeru njihovog novog filma "Sex Tape" u Los Anđelesu u ležernom i opuštenom modnom izdanju, odjevena u ležerni kombinezon s potpisom Stele Mekartni. Uz njega je kombinovala elegantne crne sandale i intenzivan narandžasto-crveni ruž za usne.

Inače, za šest godina će se slaviti stota godišnjica od kada je kombinezon ušao u modni rječnik. Uvela ga je Florentin Tajat, a nakon ovog kratkog bljeska, na neko vrijeme je nestao i nije se mogao vidjeti sve dok ponovo u šezdesetim godinama prošlog vijeka nije zaintrigirao dizajnere visoke mode. Tako je Iv Sen Loren dao znak za povratak ovog jednodijelnog odjevnog komada.

Kombinezone možete obući za svečane prilike, ali i za svakodnevne prilike i večernje izlaske. Za noćni izlazak ga spojite s elegantnim cipelama sa štiklom i decentnom pismo torbicom, a za dan ga nosite uz ravne patike ili sandale i praktičnu torbu. Kombinezon tokom hladnijeg perioda možete nositi i uz kožnu jaknu, kariranu košulju i cipele s platformom ili preko njega prebacite kaput.

Što se tiče ovogodišnjih trendova, dopušteno je sve iako su favoriti ipak oni koji imaju šire nogavice koje će nježno grliti vaša bedra dok se krećete, dok je gornji dio koncentsiran na zanimljivi vratni izrez. Može biti geometrijski, lađa, duboki V ili nakošen. Takođe, moderni su i ravni modeli i sa gumom na sredini koji više ističu siluetu, ili sa većim džepovima.

Što se tiče uzoraka, već su nam dobro poznate palete pastelnih boja, livade cvijeća naprintane na tkaninu, pruge i geometrijski printovi. Za dan i opuštene kafe s prijateljima dizajneri vam predlažu kombinezon sa zanimljivim printom, dok za svečane prilike bolje pristaju jednobojni kombinezoni, koje tada po volji možete upotpuniti decentnim ili dramatičnim modnim dodacima i nakitom.

Nezaobilazne su i tufnice na prozirnim materijalima, a džins modeli su, naravno, stalno must have. One dame koje koje vole mini suknje mogu da ih ovo ljeto zamijene kraćim kombinezonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije