Ljepota

Zamijenite skupu kremu domaćom antiage maskom

Zamijenite skupu kremu domaćom antiage maskom
Zamijenite skupu kremu domaćom antiage maskom

Antiage kreme mogu biti prilično skupe i sadrže mnogo hemikalija koje vremenom loše uticati na kožu lica.

Na tržištu postoji široka ponuda raznih krema, ali možete napraviti i domaći preparat koji će osvježiti kožu. Ako u posljednje vrijeme primijećujete da vaša koža izgleda umorno i sitne bore, onda je vrijeme da isprobate ovu domaću i prirodnu antiaging masku za lice.

Maska se vrlo lako priprema i odmah ćete primijetiti rezultate.

Sastojci:

  •    1 kašika kukuruznog skroba
  •    5 kašika svježeg soka od mrkve
  •    1 kašika pavlake

Priprema:

Rastvorite kukuruzni skrob u malo vode i stavite ga u malu posudu. Dodajte malo tople vode i sjedinite. Stavite lonac na šporet i miješajte dok ne dobijete gustu pastu. Kada se smjesa zgusne, ostavite da se ohladi, a zatim dodajte svjež sok od mrkve i jednu kašiku pavlake.

Nanesite domaću masku na cijelo lice i neka ostane oko 30 minuta. Operite lice mlakom vodom i nanesite malo hidratantne kreme. Držite preostali iznos maske u frižideru. Za bolji efekat potrebno je da koristite masku tri dana zaredom.

Ova antiaging maska hidrira i čini kožu čvrstom, glatkom i elastičnom, a takođe uklanja tragove umora i fine bore.

Kako funkcioniše?

Kukuruzni skrob ima odlične karakteristike apsorpcije i zadržavanja vlage. Mrkva je bogata beta-karotenom i ona je prirodni izvor vitamina A, koji može da pomogne u održavanju vlažnosti kože. Takođe, mrkva doprinosi regeneraciji ćelija kože, liječi akne, ima antiseptička svojstva i sprečava infekcije. Bogata antioksidantima koji usporavaju proces starenja kože.

Pavlaka, sadrži mliječne kiseline, što je od suštinskog značaja za ljepotu i zdravlje kože. Mliječna kiselina podstiče stvaranje novih, mladih ćelija i smanjuje pojavu bora, piše Ženskimagazin.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije