Ljubav i seks

10 naučnih savjeta za snažniji orgazam

10 naučnih savjeta za snažniji orgazam
10 naučnih savjeta za snažniji orgazam

Postoje orgazmi i postoje doživjela-sam-vantjelesno-iskustvo orgazmi.

Ako su vam cilj ovi drugi, Cosmopolitan daje deset savjeta zasnovanih na naučnim istraživanjima, koji će vam pomoći da popravite svoj užitak još večeras.

Dajte sebi oksitocin

Poznat kao "hormon ljubavi", oksitocin bi mogao biti ključ za bolje orgazme, sudeći prema novoj studiji objavljenoj u časopisu "Hormones and Behavior". Istraživanje je otkrilo da su parovi kojima je dat oksitocin u vidu nazalnog spreja doživjeli intenzivnije orgazme, od onih koji su dobili placebo. Naravno, tako nešto kao oksitocin u spreju ne prodaje se u apotekama, ali postoji i prirodan način da podstaknete tijelo da ga luči. Pokrenite ljubavne hormone tako što ćete provesti više vremena u grljenju, maženju i pokazivanju ljubavi svom dragom. Vaš seksualni život će biti zahvalan.

Fokusirajte se na predigru

Nećete početi sa džogingom prije nego što se dobro zagrijete, zar ne? Zašto bi onda u krevetu bilo drugačije? Prava predigra pravi nevjerovatnu razliku. U istraživanju objavljenom u časopisu "American Sociological Review" stoji da žene imaju čak 18 odsto veće šanse da dožive orgazam ako stimulišu same sebe rukom ili ako ih partner oralno zadovolji prije "glavnog dijela".

Koristite lubrikant

Lubrikant ne morate smatrati pomagalom, već samo bonus stimulansom. U jednoj studiji čak 50 odsto ljudi je reklo da lakše dožive orgazam ako koriste lubrikant. Neka vam jedno pakovanje uvijek stoji u fioci pored kreveta.

Vježbajte sami

Šanse za fantastičan orgazam sa partnerom porašće ako prethodno sami shvatite šta vam se tačno dopada. Eksperimentišite sa različitim dodirima, tempom i pritiskom tokom solo sesija i upoznajte sve svoje osjetljive tačke i način na koji želite da budu stimulisanje. Što bolje poznajete svoje tijelo to će orgazmi biti bolji.

Odložite vrhunac

Da li ste ikada čuli da se strpljenje isplati? Sudija iz "Žurnala seksualne medicine" otkriva da kada dovedete sebe tik do orgazma i onda stanete, gradite mnogo veći i intenzivniji orgazam. Ovo, međutim, nije tako lako postići, jer se kosi sa vašim prirodnim nagonom - onda kada žarko želite da nastavite dalje, morate se tome oduprijeti. Vježbajte: pređite oko 90 odsto puta do vrhunca, pa napravite pauzu, nastavite zatim sporo i ponovo pohrlite ka vrhuncu. Pokušajte da napravite što više ovakvih pauzica, tj. koliko god možete da izdržite. Orgazam koji će uslijediti biće vrijedan čekanja!

Fokusirajte se na K-tačku

Jedan od glavnih razloga zašto žene često imaju poteškoća u dostizanju orgazma tokom penetracije, jeste taj što klitoris obično bude zapostavljen. Pružite više pažnje svojoj K-tački i povećaćete uživanje.

Grickajte pametno

Pojedina hrana, kao što su ovas i breskve, mogu da podstaknu vaš libido i dovedu vas još bliže tački blaženog vrhunca.

Radite Kegelove vježbe

Eksperti se kunu da snažni mišići pelvisa čuvaju ključ snažnijih orgazama. Srećom, ovo je trening koji možete da radite bilo kad i bilo gdje.

Ubacite u brzinu

Ponekad vam za raspamećujući orgazam samo treba jedna prosta stvarčica, koja radi na baterije. Bilo da ste solo ili s partnerom, vibrator može da začini situaciju.

Vežbajte

Fit tijelo vam neće samo popraviti opšte samopouzdanje: Osobe koje redovno vježbaju obično su zadovoljnije svojim seksualnim životom, otkrila je studija Unverziteta u Sinsinatiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije