Ljubav i seks

Četiri razloga zbog kojih muškarci izbjegavaju seks

 Četiri razloga zbog kojih muškarci izbjegavaju seks
Četiri razloga zbog kojih muškarci izbjegavaju seks

Primijetili ste da vaš partner izbjegava seks? Prije nego što krivicu preuzmete na sebe, razmislite da možda nije uzrok tome neki od četiri najčešća razloga zbog kojih su muškarci nezainteresovani za seks.

Iako se češće dešava da su žene te koje su nezainteresovane za seks, ipak ima i slučajeva kada su muškarci ti koji izbjegavaju intimnost. Kada se takva situacija dogodi, većina će pomisliti da je to zato što je muškarcu njegova partnerka postala neprivlačna.

No, to naravno nije istina. Kako za Psychology Today pojašnjava seksualna terapeutkinja Lori Votson, postoje četiri osnovna razloga zbog kojih muškarac izbjegava seks, prenosi Ljepota i zdravlje.

Posao mu je postao ljubavnica  

Kada su muškarci strastveno vezani uz svoj posao, može se dogoditi da svoj eros usmjeravaju isključivo na karijeru pa jednostavno ne ostane ništa za partnerku i njihov seksualni život. To su muškarci koje uzbuđuje napredak, novac i pohvale, a ne njihove partnerke. Ako je to kod vas slučaj, počnite više da se interesujete za njegovu karijeru, ali mu i jasno dajte do znanja da mora odvojiti vrijeme samo za vas dvoje.

Seksualna autonomija

Postoje muškarci koji u seksu žele tačno određene stvari i ne pristaju na kompromise. Ako partnerka ne odgovara na njihove želje, oni doslovno uzimaju stvari u svoje ruke. Često masturbiraju uz porno filmove i vlastite maštarije i njima je to dosta. Šta učiniti u takvoj situaciji? Razgovarajte. Pokušajte da se nađete na pola puta u smislu njegovih i svojih želja te objasnite partneru da je seks nužan za sreću u vezi.

Anksioznost zbog mogućeg neuspjeha

Ereketilna disfunkcija, prerana ejakulacija, odložena ejakulacija… Sve su to stvari koje plaše muškarce jer se ponekad događaju, a oni ne žele da budu neuspješni u krevetu. Zbog toga se u njima javlja anksioznost te počinju izbjegavati seks. Obavezno razgovarajte s partnerom ako procijenite da je u ovoj situaciji. Budite nježni i vrlo pažljivi i svako malo mu dajte do znanja da vam je privlačan i dobar.

Emotivni problemi nadjačavaju pećinskog čovjeka u njemu

Postoje muškarci koji, iz raznih razloga, pretjerano saosjećaju sa ženama. Na primjer, ako je muškarac odgojen s vjerovanjima da je seks loš ili da degradira žene, mogao bi ga izbjegavati iako osjeća požudu. Vremenom njegov libido može početi da salbi jer unutrašnji konflikti jednostavno guše njegovu iskonsku potrebu za seksom. Ovdje je riječ o vrlo dubokim problemima pa je najčešće jedino rješenje da muškarac razgovara s psihologom o svojim problemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije