Ljubav i seks

Evo kako pronaći momka za 30 dana

Evo kako pronaći momka za 30 dana
Evo kako pronaći momka za 30 dana

Predugo ste same, a pronalaženje dečka postaje nemoguća misija.

Drugarice obećavaju da će vam za rođendan kupiti mačku, strina govori kako nije ni normalno ni zdravo da nemate muškarca kraj sebe... Ako je ovo vaš slučaj, vrijeme je da uzmete stvari u svoje ruke, zadate sebi cilj, odaberete "oružje" i pravac u potragu.

Batalite uvjerenja da će vas ljubav pronaći kad se najmanje nadate, već vi pronađite nju ili joj barem pomozite tako što ćete povećati vjerovatnoću da vam se dogodi.

Neka ovo proleće bude i period vašeg unutrašnjeg preporoda.

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da budete pozitivne, nasmijane i zabavne. Poradite na sebi kako biste se osjećale dobro. Imajte na umu da ako niste srećne i zadovoljne sobom, ni dasa koga silno želite vas neće usrećiti. Niko ne voli mrgude i one koje se stalno žale se na nešto. Čak i kad vam je teško, pokušajte to da sakrijete i uvjek razmišljajte da će sve izaći na dobro. Ništa nije privlačnije od nasmejane osobe, pune samopouzdanja.

Bitno je i da budete otvorene i pristupačne. Zamolite sestru, drugaricu ili neku blisku osobu da posmatraju kakav vam je stav kad ste u muškom društvu. Neka vam iskreno kažu gdje griješite, da li je problem u tome što ste stidljive, zatvorene, nepovjerljive ili jednostavno ne znate kako da se ponašate kada se pojavi novi muškarac u vašoj blizini, pišu Večernje novosti.

Pristupačnost se odnosi i na slanje pravih signala slatkom momku koga ste spazile u klubu ili onom koga znate iz viđenja. Budite hrabre. Nemate šta da izgubite ako mu uputite "produžen pogled" ili smiješak. Naprotiv. To će ga ohrabriti da vam priđe, jer "mali signali su SOS za ljubav".

Na kraju, napravite spisak svih karakteristika koje bi vaš "Gospodin Savršeni" trebalo da posjeduje i precrtajte sve osim tri koje su vam najvažnije. Ovo ne znači da ste snizile kriterijume, već ste "otvorile" sebi nove opcije. Ako je normalan, pametan i zgodan, kakve ima veze što je plav ili nema izražena ramena? Popustite i dopustite sebi da vam se svidi.

Napravite prvi korak ako simpatiju ne znate, a viđate je u prolazu, slobodno joj se obratite, osmjehnite, pa čak i predstavite uz izgovor da vam je glupo što ga stalno srećete, a ne znate kako se zove. U slučaju da vam intuicija govori da mu se dopadate, vi budite ta koja će učiniti prvi korak i pozovite ga na kafu. Nemate šta da izgubite.

Kad prođete kroz ovu unutrašnju promjenu, poradite na spoljašnjoj. Da se ne lažemo, izgled jeste bitan. Nikada nemojte zaboraviti da su muškarci vizuelna bića! Ako im se svidi to što vide, krenuće u akciju. Zato se potrudite da dobro izgledate kada god izlazite iz kuće, jer možda baš u prodavnici naletite na komšiju koga "merkate" mjesecima.

Oblačite se seksi, ali ne previše izazovno. Imajte mjeru u svemu, pa i kada odjećom želite da istaknite svoje atribute.Muškarci obožavaju potpetice, ali super možete izgledati i u ravnim čizmama i baletankama. Najbitnije je da vama bude udobno u onome što nosite, jer ćete samo tada da "zračite". Promjena parfema, mirišljavi losion za tijelo i seksi donji veš, učiniće da se osjećate privlačno čak iako ste u običnoj pamučnoj majici, farmericama i patikama. Ipak, prije svega ovoga natjerajte sebe da odete nedotjerane i bez šminke u teretanu ili neko drugo mjesto gdje ima pripadnika jačeg pola, kako biste naučile da se osjećate prijatno u svojoj koži. Ukoliko je potrebno, promijenite stil u oblačenju, frizuru ili šminku... Poslije navedenih faza transformacija, osmislite strategiju, odnosno, sastavite "plan za napad".

Ako vam trenutno nijedan nije "zapao za oko", razglasite prijateljima da tražite dečka. Pitajte ih otvoreno da li imaju nekog za koga misle da bi vam odgovarao. Zamolite ih da vam pošalju "Fejsbuk profile svih "kandidata", kako biste imali bolji uvid u to ko su, šta rade i kako izgledaju. Ako vam se neko dopadne, zamolite ih da vas "povežu". Zadajte sebi zadatak da flertujete bar sa tri momka svakog dana, bilo da je u pitanju samo osmjeh upućen u njihovom pravcu ili neobavezno ćaskanje. Važna stavka strategije zvane "ljubavni marketing" jeste da budete viđene. Zato svratite u popularni kafić za vrieme pauze da popijete piće, pročitate novine... U provod idite sa dvije drugarice, jer momci ne žele da priđu djevojkama kada su u velikim grupama. Ređe će vas "startovati" i kada ste sa jednom, jer bi ona u tom slučaju bila "lijevo smetalo". Zato je tri vaš srećan broj.

Rutina vam je najbolji saveznik ako često viđate nekog slatkog tipa. Poslije predavanja na fakultetu tako možete "slučajno" da se nađete tik uz njega u kafiću ili na stanici za gradski prevoz. Ako vam se pak čini da vam je svakodnevica neprijatelj i da na poslu ili putu do kuće ne možete da sretnete iole pristojne momke, promijenite mjesta na koja često idete, proširite krug ljudi koje poznajete. Upišite se na časove plesa, idite na sportske utakmice, pridružite se društvu planinara, Crvenom krstu...

Ukoliko već postoji neko ko vam zaokuplja misli, trebalo bi da znate da su muškarci kao mačke. Naime, oni neće da pogledaju i jure "igračku" koja mirno stoji tu na dohvat ruke, već će poludjeti za onom koja se šetka tik ispred njih, mami ih, ali ostaje van dometa. Zato budite zabavne, uzbudljive, uvjek spremne na flert. Učinite sve da se u vašem društvu osjeća prijatno, ne bi li skupio hrabrost i pozvao vas da izađete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije