Ljubav i seks

Evo kako žene manipulišu muškarcima tokom seksa

Evo kako žene manipulišu muškarcima tokom seksa
Evo kako žene manipulišu muškarcima tokom seksa

Sudeći prema jednom britanskom istraživanju, većina pripadnica ženske populacije koristi uzdahe i stenjanje tokom seksa kako bi manipulisale svojim partnerom.

Istraživanje Univerziteta u Lidsu, u kom je učestvovalo preko 70 žena uzrasta 18-48 godina, pokazalo je da žene svjesno pokušavaju da utiču na ponašanje partnera tokom seksa ispuštanjem određenih glasova, a ne da im daju do znanja kako uživaju u seksu, piše B92.

U upitniku koji su popunjavale, dame su kategorizovale vrste zvukova kojima se služe.

Zvukovi variraju od potpune tišine, do uzdaha, stenjanja, deranja, vriske, riječi koje uključuju partnerovo ime ili ‘Da!’, ili riječi poput ‘jače!’ ili ‘više!’.

Zatim su ih pitali zašto ispuštaju takve zvukove i da li postižu tada orgazam.

“Žene su koristile vokalizaciju kako bi ubrzale partnerovu ejakulaciju zbog dosade, umora, nelagode ili vremenskog ograničenja”, objasnili su voditelji istraživanja.

Drugim riječima, ljubavni i strastveni zvukovi žena nisu dokaz njihovog gubitka kontrole i užitka, nego manipulacije.

Ispitanice su priznale kako su po pravilu tiše i ne stenju u velikoj mjeri kada zaista postignu orgazam. Takođe, priznale su da vrhunac najčešće doživljavaju za vrijeme oralnog seksa.

Jedna četvrtina ispitanica redovno se služi ovom varljivom metodom i svoje partnere ohrabruje stenjanjem i umiljatim zvukovima užitka, a čak 87 odsto žena tvrdi da jednostavno žele da poboljšaju partnerovo samopouzdanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije