Ljubav i seks

Kada penis ne radi kako treba

Kada penis ne radi kako treba
Kada penis ne radi kako treba

Većina muškaraca obožava seks. Ipak, nekima od njih „alat“ ne funkcioniše kako treba, pa svako vođenje ljubavi može biti veoma traumatično.

Odlaskom kod ljekara može se riješiti većina mogućih uzroka problema sa penisom, a mi vam predstavljamo najčešće od njih.

Fimoza

Fimoza je sušenje kožice penisa zbog kog snošaj postaje veoma otežan. Naročito je neprijatna ukoliko nemate mnogo kožice.

Svako njeno istezanje izaziva bol, a mogu se javiti i neprijatni mirisi smegme, bijele tečnosti koja se formira odmah ispod žlijezda, zato što je penis nemoguće dobro očistiti.

Šta činiti? Nipošto nemojte na silu povlačiti kožicu, nego posjetite ljekara i pitajte ga za liječenje. Postoje tri opcije: kućna terapija u kojoj ćete kožicu po malo povlačiti svakog dana, obrezivanje i upotreba steroidnih krema.

Ako vam je snošaj bolan, izbjegavajte seks sve dok ne riješite problem.

Fordisove granule

Mnogi muškarci imaju takozvane Fordisove granule (bradavice) na penisu i misle da nešto s njima nije u redu.

To su u stvari mala bijela ispupčenja na koži penisa ili testisima.

Šta učiniti? Ove tačke su potpuno bezopasne, ali ih se ne možete riješiti. To ne znači da će vam ljubavni život biti na bilo koji način oštećen. Naprotiv!

Pejronijeva bolest

Pejronijeva bolest je stanje u kom je penisu toliko iskrivljen u jednu stranu, da je svaki snošaj gotovo nemoguć.

Penis se prirodno savija u jednom pravcu, ali ako vam to otežava ili onemogućuje penetraciju, postoji velika vjerovatnoća da imate Pejronijevu bolest.

Šta činiti? Nekada se ovo oboljenje rješava samo, a nekada uz pomoć injekcija vitamina E ili steroida. U ekstremnim slučajevima neophodna je operacija.

Premali penis

Prosječna dužina penisa je oko 15 centimetara, ali čak i nešto manje dimenzije ne ometaju normalne seksualne odnose.

Šta činiti? Isptobajte poze u kojima će penis penetrirati iz različitih uglova. Takođe, kako biste dostigli „maksimalnu veličinu“, redovno vježbajte i jedite kvalitetnu i zdravu hranu.

Preveliki penis

Iako o njemu mnogi maštaju, ogroman penis može otjerati žene. Velikim penisom smatra se svaki polni organ duži od 18 centimetara.

Šta činiti? Iako ne možete u potpunosti da penetrirate, postoje i drugi da postignete vrhunac. Budite maštoviti i upotrijebite sva raspoloživa sredstva. Naravno, budite naročito oprezni prema ženi, jer neki nagli pokreti mogu da budu veoma bolni.

Hipospadija

Hipospadija je stanje u kom se uretra ili kraj mokraćnog kanala nalazi na neuobičajenom mjestu – u najboljem slučaju, i dalje je na vrhu penisa, ali malo pomjerena u stranu. U najgorem, može se nalaziti u korijenu penisa ili čak kod testisa.

Šta činiti? Obično ovo stanje ne utiče na vaš seksualni život ili plodnost. Ipak, hipospadiju je moguće operisati ukoliko vam je mokrenje neprijatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije