Ljubav i seks

Muškarci sa većim stomacima su bolji ljubavnici

Muškarci sa većim stomacima su bolji ljubavnici
Muškarci sa većim stomacima su bolji ljubavnici

Djevojke bi mogle da skrenu pogled sa mišićavih "apolona" i svoju pažnju usmjere na malo "punije" dečke nakon što pročitaju nove rezultate istraživanja o seksu.

Najnovija studija turskih istraživača nedvojbeno ukazuje da su muškarci sa većim stomacima izdržljiviji u krevetu u odnosu na svoje mršavije pripadnike pola.

Istraživanje je sprovedeno nad 200 muškaraca, njih stotinu su imali probleme zbog svojih performansi u seksualnom životu, a ostalih stotinu nije prijavljivalo nikakav nedostatak. Istraživači su se fokusirali i na njihov tjelesni indeks – odnos težine i visine, javio je Klix.

Rezultati su bili više nego interesantni. Oni sa višim tjelesnim indeksom "trajali" su duže od svojih mršavijih suparnika za oko 5 minuta u prosjeku. Grupa sa normalnim tjelesnim indeksom u krevetu je trajala u prosjeku dvije minute, a grupa sa većim indeksom čak 7,3 minute. Štaviše, ispitanici sa normalnim tjelesnim indeksom češće su patili od prerane ejakulacije.

Na prvi pogled rezultati istraživanja su čudni jer su muškarci sa normalnim tjelesnim indeksom u principu zdraviji. Kako je onda moguće da oni imaju lošiji performans od muškaraca sa većim indeksom i više zdravstvenih problema?

Stvari su, kako kažu istraživači, ipak malo komplikovanije od toga.

Muškarci sa većim tjelesnim indeksom posjeduju veće količine hormona estradola koji je zaslužan za odgađanje orgazma. Istraživači su čak predložili da muškarci sa manjkom mišića na tijelu imaju bolje izglede da odgode orgazam nego oni koji su "dotjerali" svoju mišićnu masu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije