Ljubav i seks

Muškarci se nakon šest minuta priče sa ženom "isključe"

Muškarci se nakon šest minuta priče sa ženom "isključe"
Muškarci se nakon šest minuta priče sa ženom "isključe"

Prosječan muškarac može da izdrži oko šest minuta ženinog “trabunjanja” o tome kako je kuvala ručak, kako se osjeća i slične stvari, a u razgovoru s drugarima o sportu ili seksu, može da izdrži čitavih 15 minuta.

Više od pola muškaraca priznalo je da “imaju selektivan sluh”, odnosno, da ne znaju da slušaju, piše Prva.rs.

Međutim, razgovor s drugarima im ne predstavlja problem, a najpopularnije teme među pripadnicima jačeg pola su sport, filmovi i seks.

Istraživanje sprovedeno na 2.000 ljudi otkrilo nam je još neke zanimljivosti, kao na primjer, da žene, iako generalno duže i pažljivije slušaju, takođe duže izdrže u razgovoru s drugaricama nego sa svojom boljom polovinom.

Žene, za razliku od muškaraca, najviše vole da razgovaraju o vezama i muško-ženskim odnosima.

Žene koje žele da privuku pažnju svojih muževa nikako to ne bi trebalo da pokušavaju dok oni gledaju utakmicu, vrte kanale ili isprobavaju novu aplikaciju.

Muškarci u prosjeku četiri puta nedjeljno “izignorišu” svoje žene u trenutku kada to baš i nije najpametnije.

Svaki muškarac će se najverovatnije isključiti iz razgovora ako se priča o nekome koga ne poznaju ili o nečemu u šta se ne razumiju, kao na primjer, o kolegama s posla ili o novoj modi.

Takođe, biće podjednako nezainteresovani ako je tema horoskop ili nešto što je njegova supruga vidjela na Fejsbuku.

O tome koliko ovakvo ignorisanje nije pametno govori i činjenica da 55 odsto žena obično započinje ovakve razgovore kako bi testirale partnera da li sluša ili ne, a najbolji pokazatelj da muškarac ne sluša je to što mu treba previše vremena da odgovori.

Više od petine muškaraca je priznalo da prilikom telefonskog razgovora s partnerkom istovremeno surfuju internetom ili gledaju utakmicu.

Ono što je možda najinteresantnije je to da i muškarci i žene radije povjeravaju osjetljive informacije najboljim prijateljima nego svom partneru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije