Ljubav i seks

Najbolje poze u seksu za svaku situaciju

Najbolje poze u seksu za svaku situaciju
Najbolje poze u seksu za svaku situaciju

Imate li ponekad bolan seks, radite na djetetu ili partner ima veliki penis, mogu pomoći razne poze zahvaljujući kojima će uživati oba partnera.

Radite li na djetetu…

Iako postoji više poza koje pomažu kod začeća, jedna je definitivno najbolja – misionarska. Dakle, žena leži na leđima, a muškarac je na njoj. Seksualna terapeutkinja iz New Yorka, Amy Levine, za Women's Day objašnjava kako se za dublju penetraciju pod žensku guzu može staviti jastuk. Nakon snošaja bilo bi dobro ostati još neko vrijeme u tom položaju.

Podizanje samopouzdanja kod partnerice

Ako se osjećate nesigurno u krevetu, onda trebate biti na muškarcu. Autorka knjige 'Because It Feels Good: A Woman's Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction', Debby Herbenick, naglašava da ovakve poze grade samopouzdanje kod žena jer imaju kontrolu u krevetu.

Poza za nezaboravno zadovoljstvo

Doktorica Herbenick kaže da su poze koje ženama pružaju najviše zadovoljstva varijacije klasičnog misionarskog položaja. Poanta je da muškarac penetrira naslonjen na zdjelicu tako može stimulirati klitoris jer je nekim ženama to najlakši put do orgazma.

Duži seks

Kako partner ne bi prerano došao do vrhunca, možete isprobati neke poze koje će sve prolongirati. Dok ženama misionarski položaj može pomoći da dođu do orgazma, muškarci se mogu suzdržati dok su u njemu. Dobre su i sve druge poze u kojima ima kontrolu te može stati ako se previše uzbudi, kaže Levine.

Bolne tačke

Neke žene osjećaju bol tokom seksa, ali tu takođe mogu pomoći određene poze. Prvo, koristite lubrikante na bazi vode, a zatim doktor Herbenick preporučuje da žene budu u pozama u kojima mogu osjetiti koliko će duboka penetracija biti te izbjeći bol.

Seks s obdarenim muškarcima

U ovakvim slučajevima neka muškarac legne na bok, a partnerka okomito s raširenim nogama. Tako je moguće kontrolisati penetraciju i raspon nogu te spriječiti bol ako penis ulazi preduboko.

Poze za male penise

Protiv prirode se ne može, ali ima rješenja i za probleme s malim penisom jer to nije prepreka dobrom seksu. U ovakvim je slučajevima najbolje kada je žena na muškarcu ili misionarski položaj u kojem žena ima noge u zraku, na njegovim ramenima zbog dublje penetracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije