Ljubav i seks

Najveće zablude o analnom seksu

Najveće zablude o analnom seksu
Najveće zablude o analnom seksu

Seksolog i bračna savjetnica Kat Van Kirk dotakla se nekih najvećih zabluda o analnom seksu.

Šta je istina, a šta ne otkriva Net.hr.

Zabluda: Analni seks boli

Istina: Analni seks ne mora da boli

Često ga početnici praktikuju na pogrešan način. Mnoge žene su priznale da im je analni seks priuštio nevjerovatno zadovoljstvo, a neke su rekle i da su doživjele orgazam. Ako par analnom seksu pristupi na pravilan način, što uključuje puno lubrikanta, opuštenost, nježnost i bez žurbe, bol ne bi trebala biti uključena.

Zabluda: Ako je jednom boljelo, uvijek će boljeti

Istina: Pokušali ste analni seks, ali boljelo je i rekli ste da nikad više nećete eksperimentisati? Ne morate se nečega odreći zbog jednog negativnog iskustva. Većina negativnih iskustava donosi se upravo zbog toga ako neko ne slijedi uputstva. Dakle, samo polako, bez žurbe i obavezno koristite lubrikant. Ima i jedan mali trik koji vam može pomoći da se opustite - stimulišite klitoris.

Zabluda: Samo "lake žene" praktikuju analni seks

Istina: Vjerovatno ste čuli da samo "zločeste" djevojke ili one "lakog" morala praktikuju analni seks. Ali, razna istraživanja su pokazala da analni seks žele da isprobaju mnogi heteroseksualni parovi. U pitanju je prirodna znatiželja o vlastitom tijelu i različitim vrstama užitaka.

Zabluda: Analni seks može spasiti seksualni život para

Istina: Ima muškaraca kojima je analni seks vrhunac seksualnog užitka i dali bi sve da njihova partnerka na to pristane. Žene koje pristaju na to samo zato što vjeruju da će im to spasiti vezu, ionako neće uživati u analnom seksu. Teško da će analni seks nekome spasiti vezu; očigledno je u pitanju par koji ima puno veće probleme.

Zabluda: Ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa

Istina: Mnogi misle da ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa jer ne postoji rizik od neželjene trudnoće. Većina polno prenosivih bolesti prenosi se putem anusa (hlamidija, gonoreja, HIV).

Zabluda: Analni seks može uzrokovati oštećenja

Istina: Praktikovanje bilo koje vrste seksa na pogrešan način može uzrokovati oštećenja. Ako je vagina žene suva, a par ne koristi lubrikant može doći do povrede prilikom seksa. Isto se može dogoditi i prilikom analnog seksa, ako se ne praktikuje na ispravan način. Lubrikant je, ponavljamo, obavezan!

Zabluda: Anus će se raširiti

Istina: Baš kao što mnogi vjeruju da se vagina raširi nakon porođaja, što je zabluda, tako i mnogi misle da se i anus raširi nakon praktikovanja analnog seksa. To se ne događa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije