Ljubav i seks

Nauka dokazala: Najbolji frajeri su i najveći kreteni

Nauka dokazala: Najbolji frajeri su i najveći kreteni
Nauka dokazala: Najbolji frajeri su i najveći kreteni

Priznajte, i same ste znale da su one savršene jagodice previše dobre da bi bile istinite.

Novo istraživanje je sada dokazalo da oni baš, baš zgodni likovi najčešće ispadaju prave budale, pišu 24 sata.

Sada je to dokazano i naučnim istraživanjem.

Istraživanje, koje je objavljeno u stručnom magazinu "Evolutionary Psychology", sprovedeno je nad 62 muškarca i 63 žene. Naučnici su ispitivali koliko ljudi privlače jedne druge, pa su učesnici morali da ocjene pripadnike supriotnog pola od jedan (neprivlačan) do 7 (jako privlačan).

A zatim su iste te ljude ocjenjivali na drugoj skali - od jedan (sebični i takmičarski nastrojeni) do sedam (altruisti i egalisti).

Na kraju se ispostavilo da momci koji su dobili visoke ocjene na prvoj skali, na drugoj imaju jako niste ocene. U prevodu, što je tip zgodniji, to je veća vjerovatnoća da će pokazati i znakove sebičluka i uobraženosti. Međutim, ovo se ne dešava kod žena.

Naučnici kažu da se objašnjenje za ovaj fenomen krije u istoriji. Naime, snažnim i atraktivnim muškarcima je u prošlosti uvijek sve išlo u korist i nisu morali mnogo da se trude da budu fini - pa zato ni danas nisu takvi.

S druge strane, ženama je osjećaj empatije neophodan jer im pomaže u majčinstvu, pa zato naučnici smatraju da kod njih to nije nužno povezano sa izgledom.

Dakle, drage dame, dok gubite vrijeme maštajući o gospodinu Savršenom koji sjedi za šankom, a koji je vjerovatno krelac, možda će vam promaći simpatičan dečko iz komšiluka koji nema idealne razmjere ramena i grudi, ali ima sve karakterne osobine koje su vam potrebne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije