Ljubav i seks

Osam trikova kako da ga zavedete pogledom

Osam trikova kako da ga zavedete pogledom
Osam trikova kako da ga zavedete pogledom

Mnoge djevojke imaju strah da priđu muškarcu koji im se dopada, ali ovi savjeti će vam pomoći da ga privučete bez ijedne izgovorene riječi.

Nakratko ga pogledajte i nasmiješite se

Kad primijetite muškarca koji vam se sviđa, budite smireni i kratki. Ovo nije vreme za maratonska buljenja. Uhvatite njegov pogled, zadržite ga otprilike tri sekunde, nasmiješite se, pogledajte prema dolje sramežljivo, a zatim se okrenite.

Tako ćete podstaći njegov interes. On sada zna da ste ga primijetili. Ali, još uvjek ne zna šta mislite. To je mogao biti samo prijateljski pogled, možda ste ga zamijenili s nekim, ili usputni flert. On nema pojma, ali je znatiželjan.

Gledajte ga krajičkom oka

Neko kraće vrijeme, recimo pet ili deset minuta neprimjetno ga gledajte krajičkom oka kako biste ustanovili koliko često on svoj pogled usmjerava prema vama. Neka ne primijeti da ga gledate, već budite kul i nastavite čavrljati s prijateljicama. Ako vas pogleda više od dva puta imate zeleno svjetlo za nastavak flerta.

Pogledajte u njega dok se smijete

Nakon što ste primijetili njegove poglede, pobrinite se da se vi i vaše prijateljice dobro zabavljate - pa usred smijejanja podignite pogled prema njemu. Kada muškarac vidi ženu koja se smije to mu signalizira da je otvorena i pristupačna, i osjećaće se manje "ugroženo" kad krene započeti razgovor s vama. Zapamtite - srećna i nasmejana žena je uvijek privlačna, piše Žena.hr.

S osmjehom na usnama ga pogledajte. A onda taj osmjeh pretvorite u "lični" osmjeh samo za njega, prije nego odvratite pogled. Drugim ijrečima - prestanite se glasno smijati i uputite mu senzualniji osmjeh - tako će znati da ste se specijalno nasmjali samo za njega. Tad će biti siguran da ste ga primijetili.

Kad vam uzvrati osmjeh, uputite mu "pogled"

Ako je zainteresovan, uzvratiće vam osmjeh. Muškarci koji su napolju s prijateljima i ne traže avanturu ili vezu, muškarci kojima se više sviđa isti pol, muškarci koji imaju djevojku ili ženu koja bi im zavrnula vrat ako pogledaju drugu ili muškarci koji iz bilo kojeg drugog razloga nisu zainteresovani - neće uzvratiti osmjeh (osim ako se ne radi o brzinskom "kratki osmjeh i odvraćanje pogleda" iz pristojnosti).

Ali, ako primijetite da i on vas posmatra, da vam uzvraća osmjeh i zadržava oči na vašima - uputite mu "pogled". Ma znate već koji - sa seksi sjajem u očima i laganim osmjehom ga odmjeriti od glave do pete i pogledom pokažite da vam se sviđa to što vidite. Tako će definitivno znati da vam se sviđa.

Sačekajte malo

Nastavite sa ovom igrom. Dobro se zabavljajte i smijte sa prijateljicama, pa tu i tamo podići pogled prema njemu i slatko mu se nasmješite. Ipak, nemojte pretjerivati. Neka on bude siguran da ste ga primijetili, ali nemojte konstantno "piljiti" u njega. To će ga samo odbiti (a i nepristojno je).

Kad se ustanete i krenete van iz kafića pobrinite se da on to primijeti

Ogromne su šanse da će vam nakon ove razmjene osmjeha i pogleda pristupiti započeti razgovor. Ako nije i vaše društvo se sprema za promjenu lokacije - pobrinite se da primijeti da odlazite. Nemojte neprimjetno nestati dok je on na wc-u ili na šanku čeka piće - on mora vidjeti da se vi spremate idem. Ako to ne vidi, pitaće se gdje ste nestali, i što je još važnije neće moći razmijeniti broj telefona s vama.

Nabavite osmjeh na lice i gledajte ga dok izlazite kroz vrata

Napravite to u slučaju da on baš i nije najpoduzetnija osoba na svijetu (jer stvarno ima čak toliko sramežljivih tipova). Znači, ne samo da se morate pobrinuti da vas vidi kako odlazite već ga morate i pogledati barem još jednom na izlasku. Vi se morate pobrinuti da on vidi kako ga gledate dok odlazite - tako će definitivno znati da ste jako zainteresovani.

Sačekajte da vidite hoće li krenuti za vama

Ako iz nekog razloga on još uvjek nije pojurio do vas da vas uhvati u zadnjoj minuti prije nego nestanete, ako možda nije primijetio da mu upućujete "pogled" ili još nije skupio hrabrost da vam pristupi - postoji još jedna stvar koju možete napraviti koja će mu jasno dati do znanja da je vrijeme da se pokrene. Dok ga pogledate prilikom spremanja i odlaska, upitno podignite obrvu (kao da ga pitate "Šta još čekaš?"). Ako ni tada ne shvati da želite privući njegovu pažnju, onda se ne morate dalje truditi. Očito je veoma sramežljiv ili ne shvata najbolje neke stvari (u oba slučaja takve osobe znaju biti problematične, a vama u životu ne treba takva drama).

Ako pak primijeti i pristupi vam, onda je vrijeme za pravi test. Ostanite sa njim na još jednom piću. Malo ga bolje upoznajte prije nego mu date svoj broj telefona (on možda jeste prezgodan, ali to ne znači da se ne može ispostaviti da je čudak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije