Ljubav i seks

Rakovi su veliki sanjari, Lavovi ne mogu živjeti bez laskanja

Rakovi su veliki sanjari, Lavovi ne mogu živjeti bez laskanja
Rakovi su veliki sanjari, Lavovi ne mogu živjeti bez laskanja

Saznajte kakav je svaki od horoskopskih znakova prije nego što započnete ljubavnu vezu.

Ovan

Voljenu osobu idealiziraju očekujući od nje zaista nemoguće stvari, tvrdoglavo odbijajući primijetiti prljave cipele dok zaista ne postanu tako blatnjave da ih više ne mogu niti smiju ignorirati.

U stanju su kritikovati, zajedljivo primjećivati vaše promašaje ili s humorom prepričavati vaše slabosti, ali kada su s vama, beskrajno su nježni, odani i samo vaši.

Budući da su uvijek u društvu, budite spremni da što zbog izgleda, ali i neobičnog šarma, plijene ljude od sedam do 77 godina. Moraćete im slijepo vjerovati kuda god pođu i šta god rade. Međutim, nećete imati razloga za brigu. Kada jednom postanu vaši, biće vam potpuno odani.

Bik

Bikova glavna karakteristika je tvrdoglavost. Ta osobina im često dođe glave, ali sebe ne mijenjaju. To je jače od njih. Ipak, kako im je životna filozofija s dosta jasnog i praktičnog smisla, ipak ne dopuštaju sebi neke neostvarive snove ili ciljeve.

Jako su ponosni na epitet najvećih ljubavnika Zodijaka. Bez ljubavi neće, ne žele, teško žive i jako pate; moraju voljeti, maziti se i dodirivati s nekim pa makar se radilo o pogrešnoj osobi.

Iako ih jako privlače sentimentalne veze, nikada ne preuzimaju inicijativu. Vole privlačiti ljude, ali neće jurišati na vas prije nego što dobro promisle što će napraviti s vama. A kada odluče da ne mogu više bez vas, da vas vole, onda oni to misle do kraja, a kraj je jako puno. Ako im poremetite obrazac planiranja, budite sigurni da ćete imati razjarenu ženu/muškarca kojem neće trebati crvena marama da vas nabode na svoje rogove. Poslije će vam mirno reći da ste sami za sve krivi!

Blizanci

Ako ste zaljubljeni u pripadnika ovog znaka, budite spremni na senzacionalne događaje. Danas će zajedno s vama i vašim planovima poletjeti put Mjeseca, sutra će već otkazati sastanak bez nekog opravdanog razloga, treći dan će vas grubo ismijati pred svima, a četvrti dan će dojahati na bijelom konju da vas svečano i s ljubavlju zaprose.

U čudu promatrate sve te njihove promjene ne vjerujući im i strahujući od neizvjesnog života s njima. Ako ste staloženi i želite smiren i pribran život, zaobiđite ovaj znak iako on može krasiti najuzbudljiviju ženu, najzanimljivijeg i najinteligentnijeg muškarca/ženu.

Ako ih volite, ne pokušavajte ih posjedovati, jer uopšte ne znate koji dio su namijenili vama. Samo inteligentna osoba može opstati s njima, i to osoba koje će svojim govorom i akcijama draškati njihovu maštu i izazivati divljenje. Oni vas se neće bojati (kao ostali znakovi Zodijaka), dapače, rado će boraviti s vama. Jedrite, letite padobranom, pjevajte, kuhajte, vodite ljubav; sve u jednom dahu, hmmm, kako će vas Blizanci voljeti i podržavati u svemu tome. Voleći ih pristajete s njima dijeliti neizvjesnu budućnost, pritom se ne smijete osvrtati se na ono što je bilo jučer i danas. Ipak, toplo vam savjetujem da srčano radite na njihovoj ustrajnosti i da se trudite kako bi održali riječ koju su vama i mnogima prije vas dali. Velik je to zadatak, dobro razmislite!

Rak

Mnoge njihove karakteristike lako impresioniraju, ali velik dio njih jako obeshrabruje. Oprezni su i pesimistični, ali bez sumnje, Rakovi su veliki sanjari. Ako vam se ovo ne sviđa, bježite odmah s mjesta upoznavanja jer brzo ćete sebi postaviti pitanje što to radite s njima.

Razvijajte u sebi toleranciju i sposobnost opraštanja. Pokušajte ih shvatiti. Uvijek kada vas grubo uvrijede, sebi kažite kako to nisu mislili, već da je tako ispalo. Najgori su u onim trenucima kada gube nešto što pripada samo njima i na što oni polažu puno pravo. A to ste vi - njihov ljubavni partner. Ego im tada postaje sumoran i nesiguran, budeći u sebi strah od gubitka osobe koju oni vole. Čim vidite takvo raspoloženje, sjednite im u krilo, položite ruke u zagrljaj i toplo iz duše prozborite na hiljade i hiljade puta kako ih volite.

Pristali ste na sve ovo, svjesni ste da ste u ljubavi s osobom promjenjivog raspoloženja i zajedno ćete s njima broditi (ne)sretno Mjesečevim mijenama. Trebat će vam puno sreće i ljubavi na tom putu.

Lav

Tip osobe koja se stalno okreće Suncu samo naizgled djeluje mimo i slatko. Ne mogu živjeti bez laskanja, ali nemojte misliti da su zaboravili na vašu ženstvenost/muževnost koja ih  je privukla. Zasigurno ste izuzetno jaka osoba jer sa slabićima oni nikada ne ‘petljaju’. U većini situacija njihovo je ponašanje mimo i spokojno, ali pozadina ovakvog ponašanja nije njihova prava priroda, već procjena da takvo ponašanje dobro prolazi kod ljudi.

Ne pokušavajte im oduzeti ulogu zvijezda u vašoj ljubavnoj priči jer ćete tek onda u praksi spoznati njihovu pravu snagu. Oni ne mogu živjeti bez pozornice i svjetla reflektora i nužno im je divljenje. Nemojte biti ljubomorni na njihovu sklonost da budu u centru pozornosti u prostoriji punoj zadivljenih pogleda. Glave će se uvijek okretati gdje god oni prođu. Često će koketirati, ali to im je način kojim će prikrivati čudan strah da nisu poželjni. Stalno sebi moraju dokazivati da su ‘in’. Previše su ponosni i dostojanstveni da bi gubili vrijeme na besmislice, zato shvatite njihove potrebe na vrijeme i ponašajte se u skladu s njima.

Djevica

Stidljivi su, ali to ne znači da ne poznaju sve moguće trikove i ne posjeduju sva oružja, uključujući odlučnost da traže sreću bez obzira na neugodnosti koje pritom mogu susresti. Kada jednom za svagda Djevica shvati da njezin brak nije savršen i ako već negdje nađe pravu ljubav, neće razmisljati između prekida i ostajanja. Ona hladno i precizno prekida sve svoje veze, ali nakon poduljeg razmišljanja. Koliko god mrzi razbiti porodični krug, još više mrzi dvoličnost, prenosi Malihoroskop.

Djevice su u stanju napraviti puno zbrke na emotivnom ili bilo kojem drugom planu! U stanju su ostaviti partnere zbog prave, istinske ljubavi, roditi prije stupanja u brak, postati ljubavnica/ljubavnik i sa svim tim neugodnostima kročiti svijetom visoko podignute glave jer su izgrađene od najfinijeg i najtvrđeg čelika. Hrabri ljudi. U ovom znaku najveći je broj usamljenika koji organiziraju život tako da okolina ni ne primjećuje da im u životu nešto nedostaje. Ali ipak duboko unutar sebe čeznu za ljubavlju i intimnostima.

Vaga

Od šarma jedne Vage se teško bježi. Ako pokušate, one će vas svojim racionalnim, logičnim argumentima privoljeti i dokazati vam da griješite. Pored tih svih fascinantnih moći rezonovanja koje primjenjuje na vas, one će postati toliko slatke i blage da ćete zaboraviti sve frustrirajuće nesuglasje njihove prirode. Potom će vam se osmjehnuti i vi ćete im svoje srce predati na dlanu. Vaša bitka je izgubljena, njihovi snovi postaju vaši snovi i ništa vam neće biti teško učiniti kako biste ih usrećili. Problemi u vezama uvijek nastaju zbog njihova nedovoljnog shvaćanja partnerovih potreba.

Često miješaju prijateljstvo i ljubav. Međutim, ne pate često zbog slomljenog srca iako imaju dosta ljubavnih afera. Oni gotovo uvredljivo brzo zaboravljaju. Pretrpjeće neke rane jer Vage ne dopuštaju da ih sentimentalne veze zarobe.

One nikada nisu zainteresirane za vaše tajne. Ne znaju i ne žele znati kako vaše duševno ustrojstvo funkcionira. Možete provesti besane noći pored njih, a da se on nijednom ne zapitaju zbog čega imate besanu noć i šta je razlog vaše nesreće. Oni su previše zaokupljeni svojim razmišljanjima i svojim životom da bi još imao i vas na vratu.

Škorpija

Njima je život namijenio nekoliko različitih putova koje mogu odabrati. Mogu se igrati noćnog osvetnika koji nije previše mudar i trošiti svoje vrijeme i sposobnosti na razne pakosti ili mogu biti izuzetno samilosni, nježni te intelektom i mudrošću dopustiti drugima da s njima dožive sjedinjenje između ljubavi i smrti. Provjerite u koji tip spada vaš Škorpion.

Ako spada u osjetljive osobe, ne tražite Škorpionovo mišljenje, tresnuće vam istinu u lice. On ne dijeli komplimente da bi zadobio naklonost ili stekao saveznike. Laskanje mu je ispod časti. Zato ako vam kaže nešto lijepo, poštujte to.

Strijelac

Strijelci uvijek govore upravo ono što njihovi partneri mrze iz dna duše. Ali ponekad znaju tako prekrasno zacvrkutati i u tim trenucima zaboravljaju na sve ružno ili neprijatno. Vjerovatno se partneri Strijelaca s nelagodom znaju sjetiti onog trenutka kada su ošamućeni ljubavlju bili spremni plakati, moliti, preklinjati da budu njihovi do kraja života, ali bili su na brzinu zaustavljeni njihovom surovom i glupom primjedbom u stilu: ‘Mrzim ljude koji izgledaju izgubljeno i zaljubljeno!’

Nakon šoka koji se pritom pojavio na vašem licu, oni toplo kažu da ste vi zapravo najbolji mogući muškarac/žena na svijetu i da im se vaša izbuljena i zaljubljena faca baš dopada. Nastavili ste sjediti i zapravo ostali do kraja života s njima, zar ne?

Prijateljski su raspoloženi, iskreni ljudi, lako se privijaju na vaše srce svojim posebnim, fascinantnim, ali ništa manje čudnim šarmom. Prokleto su iskreni, čak će vam to često puta ići na živce i tada ćete tiho zaželjeti da vam slažu, da vam kažu bilo što, samo da vas ne boli. Nisu uvijek mudri, često puta razmišljaju i srcem i umom, a i ludo su hrabri. Nespretno će ustajati, ponovno padati, ali opet nanovo pokušavati. Zanimljivi su, u svakom slučaju.

Jarac

Specijalnost ovih ljudi jest da pripadaju biljkama koje pozno cvjetaju. U mlađim danima djeluju dosadno, ostarjelo i veoma konzervativno, dok se u starijim godinama počinju otvarati i suncu pokazivati prekrasan cvijet koji je izrastao u tišinama njihove unutrašnjosti. Oko tog cvijeta i dalje postoje bodlje koje pažljivo otklonite i zatim uživate u njemu. Ljubavna veza s ovim tipovima ljudi, ukoliko završi brakom, jest kao uživanje u desertu koji dolazi uvijek na kraju.

Smatraju se vjernima i zavjetuju se na porodičnom oltaru. Puni su poštovanja prema porodičnim vezama i odnosima, a to ujedno znači da vode brigu i o poridici koju su stvorili brakom i o vlastitoj kojoj su odani od djetinjstva.

Nemojte misliti da ste ih vi birali, zapravo sa sigurnošću mogu tvrditi da su oni izabrali vas i to s istančanim osjećajem za pedigre i savršenstvo. Izabrali su vas je zato jer su ocijenili da ćete biti dobar partner s jakim osjećajem za dužnost. Kao njihov partner moraćete se elegantno oblačiti kako biste impresionirali njihove poslovne kolege, a poželjno je da budete pametniji, ljepši, s boljim manirima od njihovih partnera. Odgovorili ste i zadovoljili njihove visoke standarde - možete biti sigurni da ćete živjeti u veoma lijepom i dugovječnom braku koji će često puta biti dosadan, ali nećete oskudijevati ni u čemu.

Vodolija

Kada su zaljubljeni, krasi ih vjernost stabilnih znakova, ali i ravnodušnost i nedostatak emocija zračnih elemenata. Moguće je uspostaviti uspješnu vezu s njima ako ih pustite da slobodno slijede bezbroj svojih zanimacija i druženja s prijateljima. Oni pripadaju svima, ali ipak nikome. Ljubav može biti nježna i nadahnuta, ali na tom planu će uvijek biti nejasnoća. Nisu zainteresirani za partnerovu štednu knjižicu. Ne daju značenje tome što niste bogati, ali će očekivati da budete poštovani zbog intelektualnih dostignuća.

Međutim vrijedno je upozoriti da su česti razvodi kod Vodenjaka. Najbrži način da se razvedete s Vodolijom jeste pokazivanje ljubomore, posesivnosti ili predrasuda te da budete kritični, uštogljeni ili krajnje konzervativni.

Vodolije su često podložni iznenadnim nastupima inspiracije, a intuicija im je izvanredna. Oni gledaju daleko ispred sebe ili svih nas. Ovi ljudi žive u budućnosti koju možete posjetiti samo s njima. I za kraj - Vodolije su mistični. Izvolite ako to volite!

Ribe

Obično su tvrdoglavi i histerični, zato bolje da su uz njih partneri koji će ih zaštiti, iskreno voljeti i zatim podnositi sve njihove živčane krize, hirove i kaprice.

Većina ih je intuitivna, s visoko isturenom antenom za predviđanje budućnosti. Da bi ih netko zavolio, treba ih prije dobro upoznati, poštovati njihove snove i stvaralačku slobodu, jer oni su ljudi za velika dostignuća!

Treba im jako puno stimulacije, odmah s jutrom morate započeti sanjati s njima, nastaviti sa duhovitim i zanimljivim vicevima, večer dočekati u miru. Nakon niza promijenjenih raspoloženja koja su vas kao partnera izmorila vi možete odahnuti i reći eto, i ovaj dan ste priveli uspješno kraju. Kad legnete u krevet s njima, zaključićete da je energija partnera sjajna, ali hirovita, a oni ipak izuzetni. Umorni lako ćete zaspati, jer vas sutra čeka brdo poslova koje morate obaviti umjesto njih, jer oni su jednostavno riblje neuhvatljivi i neorganizirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije