Ljubav i seks

Recept za bolji seks krije se u - kuhinji

Recept za bolji seks krije se u - kuhinji
Recept za bolji seks krije se u - kuhinji

Nova studija objavljena u časopisu "Archives of Gynecology and Obstetrics" pokazala je kako jabuke utječu na bolji seksualni život kod žena.

U ispitivanju je sudjelovalo nešto više od 700 žena u dobi od 18 do 43 godine.

Nijedna ispitanica nije imala bilo kakve seksualne probleme niti je koristila bilo kakve lijekove u trenutku studije, piše Tportal.hr.

Ispitanice su podijeljene u dvije grupe - one koje obavezno jedu jednu do dvije jabuke dnevno i one koje ih jedu ponekad. Zatim su morale odgovoriti na 19 pitanja u formularu nazvanom Indeks ženske seksualnosti.

Pitanja su se odnosila na sve aspekte njihovog seksualnog života, od doživljavanja orgazma do učestalosti odnosa. Pokazalo se da jabuke imaju pozitivan učinak na sve stavke.

Naučnici su zaključili da baš poput čokolade ili crnog vina, jabuke imaju puno antioksidanta i polifenola koji stimulišu bolju prokrvljenost intimnih dijelova tijela, a to je velika seksualna beneficija za žene, budući da je njima potrebno više vremena da se uzbude, ali i dostignu vrhunac.

Iako se radi o manjem uzorku ispitanica i studija je tek začetak ovakvih pretpostavki, naučnici zaključuju da je vrlo zanmljiva i da je još treba istraživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije