Ljubav i seks

Srbi varaju, a partneri ih otkrivaju uz pomoć špijunske opreme

Srbi varaju, a partneri ih otkrivaju uz pomoć špijunske opreme
Srbi varaju, a partneri ih otkrivaju uz pomoć špijunske opreme

Aparati za prisluškivanje i špijuniranje koji mogu da se sakriju u vašoj kući, torbi pa čak i telefonu nisu samo stvar iz filmova, možete da ih nabavite u sred Beograda, i to po cijenama koje uopšte nisu astronomske.

Dejan Dimitrijević, koji se već godinama bavi proizvodnjom i prodajom ovakve opreme, otkriva za "24 sata" kakve mušterije mu najčešće kucaju na vrata, i koji su najpopularniji vidovi prisluškivanja. Ko zna, možda i vi imate jedan ovakav aparatić u torbi.

Za prisluškivanje se najčešće odlučuju partneri koji sumnjaju da su prevareni a, iako vlada suprotno mnjenje, prevarama su znatno sklonije dame.

“Žene dolaze često i spremne su da potroše po par hiljada dinara na proveravanje muškaraca. Međutim, neuporedivo češće mi dolaze muškarci koji sumnjaju u svoje devojke i žene, a one se zaista sklonije ovakvim avanturama. Za muškarce nije neuobičajeno da unajme prostitku, ali visokoobrazovane, zaposlene žene, koje imaju stresan posao i decu često švrljaju sa mlađim momcima. Među omiljenim su im fizički radnici i prodavci sa pijace, koji imaju puno snage, mogu da ispune sve njihove zahteve i lako se kontrolišu”, otkrio nam je Dejan.

Među najpopularnijim vidovima špijuniranja je prisluškivanje telefona. Za fiksne telefone postoje aparati koji se prikače i koštaju od 45 do 100 evra, dok je za mobilni telefon dovoljno da instalirate odgovarajući program. Mobilni zatim nastavlja da radi sasvim normalno, a vi možete da prisluškujete partnera, dijete ili radnika. Jedina začkoljica je što, radi instaliranja, telefon morate da uzmete od osobe na koju sumnjate na nekoliko sati.

“Zato se ovo najčešće radi deci ili ženama, čijim telefonima uvek imate pristup. Za ovo nam se često obraćaju i zabrinuti roditelji tinejdžera koji su upali u loše društvo, pa žele da ih provere. Rodteljima uvek objasnimo kako ispravno da rukuju tehnikom, a nema potrebe da se boje da će deca saznati da ih prisluškuju. Naime, dobra deca koja redovno idu u školu i imaju normalno društvo ni ne razmišljaju o tome da bi roditelji mogli da ih proveravaju jer za time nema potrebe. S druge strane, ako ste u lošem društvu, uzimate drogu ili se bavite prostitucijom, poslednja stvar na umu vam je prisluškivanje od strane roditelja. Jako je teško saznati da li vas neko prisluškuje čak i ako imate detektor”, ističe naš sagovornik.

Posla, kaže on, ima ali ne uvijek. Međutim, najviše interesovanja se javlja baš oko Dana zaljubljenih, Nove godine i Osmog marta.

“To su datumi kada vam se obično javi neki stari udvarač, bivši dečko ili stižu pokloni od švalera. Upravo zato se tada javlja veće interesovanja, dok se najmanje prisluškju tokom letnjih meseci”, otkriva Dejan.

U njegovoj radnji možete da pronađete sve što inače viđate na filmovima, minijaturne aparate za prisluškivanje veličine upaljača (oko 50 evra), prisluškivače skrivene u svakdonevnim predmetima, kao što je produžni kabl, digitalni snimači i dodaci sa ozvučenje telefona. U zavisnosti od toga koje su vaše potrebe, opremu možete da iznajmite ili da kupite.

“Mi radimo najčešće sa supružnicima, roditeljima i poslodavcima koji žele da provere zaposlene. Lopovi i problematični ljudi nam ne dolaze, ali često se javljaju pomalo paranoične žene kojima je omiljeni predmet detektor prisluškivača. Potreba za ovim detektorom je retko kada opravdana, i najčešće nam ga, posle provere, vraćaju”, kaže Damitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije