Horoskop

9 najboljih stilova brade i kako da ih održavate

9 najboljih stilova brade i kako da ih održavate
9 najboljih stilova brade i kako da ih održavate

Otkrijte kako do najboljih stilova brade, koje će svakom muškarcu pružiti neponovljivi izgled i šarm. Brade štite kožu lica od sunca i vjetra, prikrivaju veliki podbradak i nećete imati obavezu svakodnevnog brijanja.

Skraćivanje, oblikovanje, čišćenje i održavanje je važan dio kada nosite bradu. Ne postoji apsolutni standard u nošenju brade već se ona oblikuje prema crtama lica svakog muškarca koji ih nosi. Ovo su neki od najpopularnijih stilova, prema portalu Men'sJournal.

OBLIKOVANI OBRAZI I VRAT BEZ OBLIKOVANJA DLAČICA

Ovaj stil brade najviše je popularisao glumac Džerald Batler, a podrazumeva da brada bude oblikovana na obrazima dok se na vratu ostavlja bez oblikovanja. Trik leži u tome da brada mora da prati liniju donjeg dijela jagodične kosti. Jednom nedjeljno oblikujte liniju na licu, a sam stil dosta zavisi i od gustine brade koju muškarac ima. Ovakva brada se ne preporučuje muškarcima koji imaju izuzetno meku i nejednaku dlaku na licu.

PROSJEDA BRADA

Dlačice na licu ne proizvode dovoljno melanina kao dlake na vrhu vaše glave, pa zbog tog se često dešava da je brada grublja i ima drugačiji, prizmatičniji oblik, kao i da je možda neujednačene boje.

Najbolje da njegujete prirodan izgled koliko god možete. Pojavom sijedih vlasi samo ćete dodatno dobiti na muževnosti, uprkos činjenici da određen broj muškaraca farba svoju bradu, pa dolazi do bizarne kombinacije boja i pigmenata koja će negativno uticati na njihov izgled.

KOZJA BRADICA

Kozja bradica je bila veliki trend 1990-ih godina, a nedavno je napravila veliki comeback. Muškarcima koji žele da probaju nošenje brade savjetuje se da prvo krenu upravo sa kozjom bradicom. Da bi ova brada izgledala lijepo potrebno ju je svakodnevno oblikovati. Prvo trimerom napravite željeni oblik, a samo od vas zavisi da li će vlasi brkova i brade biti povezane. Obrazi i vrat moraju se svakodnevno glatko brijati da bi brada imala jasne konture. Bred Pit i Idris Elba posebno vole i neguju ovaj stil brade.

DIVLJA PERFEKCIJA

Hrapava i pomalo divlja brada mora izgledati što prirodnije uz samo blagi nagovještaj održavanja. Mladi holivudski glumac Kris Pajn savršeno dobro nosi ovaj mačo divlji stil.

Da biste imali ovakvu bradu potrebno vam je da je pustite i uopšte ne brijete oko dvije nedelje. Morate dozvoliti prirodan rast dlake kako na obrazima tako i po vratu, ali je potrebno sa vremena na vrijeme skratiti dlake.

KRATKA BRADA – SJENKA

Popularna brada sjenka stvara iluziju da izgledate dobro i kada se probudite. Potrebno ju je skraćivati svaki dan trimerom za bradu. Dlačice koje rastu iznad jagodične kosti i ispod Adamove jabučice treba ukloniti, ali nemojte pretjerivati da ne biste izgubili prirodan izgled. Zbog kratke dužine dlake može doći do iritacija kože, pa je poželjno koristiti regenerator za kosu tokom tuširanja. Ukoliko imate bradu koja raste nejednako, pustite malo dužu dlaku pa tek onda oblikujte kratku bradu. Važno je da imate i skladnu frizuru da ne biste dobili pomalo lijej izgled. Ova brada posebno dobro pristaje muškarcima koji imaju definisanije crte lica poput Džona Ledženda.

BRADA BEZ DLAKA NA VRATU

Jasna granica između brade i donjeg dijela vrata je najbolji način da steknete ozbiljan, korporativan izgled, nalik stilu brade Krisa Martina i Hjua Džekmena. Savršen trik da dobijete liniju na vratu je da koristite Adamovu jabučicu kao vodič i da pratite liniju spoljne strane vilice. Najbolji način da provjerite oblik brade jeste da koristite ručno ogledalo, koje će vam uz pomoć ogledala u kupatilu postići najbolji efekat. Liniju na vratu je potrebno redovno oblikovati na svake dvije nedjelje.

LINKOLN BRADA

Brada koja se proteže od zulufa do podbratka spada u one koje zahtjevaju precizno i konstantno održavanje, jer u protivnom dobija veoma ružan oblik. Najbolje stoji muškarcima koji imaju snažne kosti vilice i snažnu fizionomiju tijela.

Osnovno pravilo glasi ako šire i zaobljenije lice imate, sama linija brade mora biti tanja. Za uža i uglastija lica savjetuju se šira linija brade na licu. Ovaj pomalo aristokratski izgled prvi je počeo nositi bivši američki predsjednik Abraham Linkolm.

DUGA UREDNA BRADA

Duga i njegovana brada koja ne remeti osnovne linije lica je preporučljiva svim muškarcima. Održavajte liniju brade na obrazima je obavezno uz redovno korištenje preparata za njegu brade. Što je brada duža potrebna je veća njega. Posebno su korisni ulja i balzami za bradu koji će dlaki dati sjaj i kvalitet.

EKSTREMNA BRADA

Samopouzdanje je jedan od glavnih faktora da li ćete pustiti izuzetno dugačku bradu. Svijetu je ovaj ratnički trend predstavio donedavni defanzivni end Pitsburg Stilersa Bret Kisel. I za ovu vrstu brada je potrebna ogromna njega, jer u protivnom možete dobiti izgled pravog pustinjaka, što svakako ne želite. Zbog same dužine dlake ukoliko se redovno ne održava regeneratorim, doći će do mršenja vlasi a to je nešto što vam ne treba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije