Horoskop

Četiri načina kako "optimizirati" bradu

Četiri načina kako "optimizirati" bradu
Foto: Ilustracija | Četiri načina kako "optimizirati" bradu

Postoji nešto što možemo nazvati 'optimizacija brade'. Možda na prvi pogled izgleda nezgodno i nezgrapno sročen pojam, ali u suštini u današnje tehničko i digitalno doba najpraktičnije je sljedećih nekoliko koraka opisati baš kao optimizacija brada.

Evo kako možemo najbolje "optimizirati" bradu.

Pronalaženje najboljeg vremena za skraćivanje

Ovo je u potpunosti individualna stvar jer zavisi o brzini rasta brade, o njezinom izgledu, načinu na koji je njegujete itd. Uglavnom, skraćivanje brade je nešto što bi bez obzira na to što želimo pustiti punu i dugačku bradu trebalo raditi svakih nekoliko mjeseci. Trimanje ne znači i drastično kraćenje brade.

Naime, skraćivanjem imamo dobru kontrolu nad ispucalim vrhovima ili onim famoznim čvorićima koji se javljaju pri rastu brade, odnosno kada se dlake brade zapetljaju. Skraćenjem brade isto tako joj dajemo njezinu oštrinu, postojanost i gustoću, odnosno dajemo joj prijeko potreban prostor za daljnji zdravi i pravilan rast i razvoj.

Skraćivanje brade ne mora nužno značiti posjet vašem omiljenom brici, već sve to lagano svakih par mjeseci možemo odraditi i u vlastitom kupatilu s nekim kvalitetnijim trimerom za bradu.

Podsjetimo, kod puštanja duge i pune brade skraćivanje se odnosi samo na rezanje ispucalih i zalutalih vrhova brade. Ništa više i ništa manje. Radi se u kombinaciji s češljanjem kako bi se izvukle i odstranile sve neželjene i otpale dlake.

Redovno pranje brade

Kad je u pitanju pranje brade svaki će bradonja za svoju bradu odabrati najbolje i najkvalitetnije proizvode. U velikoj većini slučajeva, ako ne i uvijek, izbjegavajte bilo kakve kozmetičke proizvode koji nisu 100 odsto organskog i prirodnog porijekla i dizajna. Isto tako odaberite proizvode koji su posebno dizajnirani i namijenjeni vašem tipu brade. A do tih ćete proizvoda doći vlastitim istraživanjima i isprobavanjima koji od njih najbolje leži vašem tipu brade i kože.

Ulje za bradu vaš je prijatelj

Ulje za bradu je toliko važno u njezi brade da jednostavno ne smijete puštati bradu bez rez redovnog njegovanja uljem. Razloga tome je mnogo, ali kvalitetno i savršeno balansirano ulje za bradu zaštitiće svaku folikulu zaštitnim slojem, koji ne samo da miriše, već će štititi bradu od svakodnevnih elemenata kojima je izložena. Na primjer UV zračenje, velika vlaga u vazduhu, suvi zrak, kiša, prljavština, sve su to elementi koji bez nanesenog ulja prilično direktno štete vašoj bradi.

Naučite bradu pravilnom rastu

Zaista je moguće naučiti bradu da raste upravo onako kako vi želite. Proces je prilično jednostavan, ali iziskuje vremena i strpljenja. Naime, sve kreće nanošenjem balzama za bradu. Balzam je gušći i stabilniji od ulja jer sadrži između ostalog i prirodni pčelinji vosak koji kad sjedne u vašu bradu ima tendenciju zadržavanja oblika. Kad vidite da je balzam počeo sjedati, lagano češljem raščešljavajte bradu u oblik koji želite. Možete kasnije nanijeti i malo ulja, s naglaskom na malo jer u bradi već ima voska.

Nakon nekoliko dana korištenja balzama i češljanja brade ona će jednostavno poprimiti taj uzorak i s vremenom će rasti i razvijati se u smjeru kojem želite.

(gentlman.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije