Horoskop

Engleski kačket: Idealan dodatak jesenjem stilu

Engleski kačket: Idealan dodatak jesenjem stilu
Foto: N.N. | Engleski kačket: Idealan dodatak jesenjem stilu

Aksesoari su, kao što već znamo, ključan sastojak za postizanje vrhunskog stila i ličnog pečata u modi. Nažalost, mnogi muškarci ne slijede ovo pravilo, a u prilog tome nudimo vam prijedlog u vidu sve popularnijih engleskih kačketa.

Neki modni komadi dio su muškog stila već vijekovima a neki od njih zbog simbolike koju vuku iz prošlosti neopravdano se smatraju staromodnim. Engleski kačketi koji se najčešće prave od tvida, kože ili rebraste tkanine (corduroy) upravo spadaju u tu kategoriju. Ovaj odjevni komad je pravi prestavnik britanskog naslijeđa kojeg su po pravilu nosili prestavnici aristokratije, a koji se vremeno proširio na sve društvene slojeve.

Zahvaljujući muškarcima od stila poput Dejvida Bekama, Breda Pita, Dejvida Gandija i Danijela Krejga engleski flat kačket se vratio na velika vrata u svijet muške mode kroz takovani heritage stil. Ovaj kačket namenjem hladnijim vremenskim prilikama pristaje uz sve oblike lica i može se ponijeti u gotovo svim prilikama.

Tradicionalni modeli od tvida su u novije vreme doživjeli moderan preobražaj pa ih sada možemo pronaći u različitim dezenima i koloritu. Posebno je vidljiv u formi sve istaknutijeg fashion forward stila koji akcenat stavlja na formu izgleda savremenog džentlmena.

Što se tiče kombinovanja tu možete biti do određene mjere kreativni. Engleski kačket bi trebao da bude po vašoj mjeri jer u protivnom kao i u slučaju sportskih kačketa ukoliko su preveliki dolazi do naboravanja viška tkanine pa se gubi željeni efekat.

Posebno su kompatibilni sa tipično jesenjim i zimskim komadima kao što su mantili, kaputi i sakoi od tvida. Možemo ih vidjeti na londonskim ulicama i u pomalo neočekivanim izdanjima uparene sa pufer jaknama, džinsom i retro modelima sportskih patika, što u svakom slučaju preporučujemo i vama. U tamnim tonovima se mogu ponijeti i uz odijela, a posebno dobro pristaju uz ona karirana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije