Horoskop

Kako omekšati bradu?

Kako omekšati bradu?
Kako omekšati bradu?

Da bi vaša brada bila mekana i ugodna na dodir, najviše pripadnicama suprotnog pola, potrebna su vam dva esencijalna sastojka – kvalitetno ulje za bradu te isto tako kvalitetan balzam za bradu.

Danas postoji sve veći broj kozmetike za bradu, koje su isto tako kao i razni šamponi, balzami za kosu prilično nezahvalni za vašu bradu. Sve u svemu preporučujemo sastojke na prirodnoj bazi, a najbolje za to je pitati prijatelje, ljude koji koriste neke od tih pripravaka. Naravno uz malo truda, ponešto znanja i poznavanja vlastite brade kozmetiku vrlo lako i jeftino možete proizvesti i kod kuće.

Dnevnu rutinu za omekšavanje brade možemo podijeliti na dva koraka. Za svaki vam treba ne više od 5 minuta vremena.

Korak 1.

Nakon jutarnjeg pranja lica toplom voda, dodajte par kapi (ili više, zavisno o veličini brade) ulja za bradu na ruke i nježno i ravnomjerno utrljajte u bradu. Krenite od vrhova prema koži s tim da ulje nanesete i na kožu. Pranje lica toplom vodom otvara pore i omogućava da ulje za bradu uđe u te pore i kvalitetno je nahrani. Ponovimo, razmažite ulje po rukama, malo ga ugrijte te prođite kroz cijelu bradu od vrhova do korijena i same kože. Ono što će ulje napraviti je dodati potrebnu vlažnost, hidrataciju i mekoću vašoj bradi, pritom hraneći i bradu i lice zdravim i potrebnim sastojcima.

Korak 2.

Naveče, nakon tuširanja nanesite prilično malu količinu balzama za bradu. Najbolje je balzam nanijeti na ruke, trljati te ga time zagrijati i omekšati. Kad je ravnomjerno razmazan po rukama nanesite na bradu i to od korijena prema vrhovima. Ono što činite ovakvim nanošenjem balzama je vlaženje i hranjenje brade bitnim uljima te ono najbitnije direktno djelujete na ispucale vrhove brade. Balzam sa svim svojim hranjivim sastojcima preko noći se hraniti i hidratizovati bradu.

Napomena

Koristite što kvalitetnije, prirodne sastojke za bradu, nikako ne koristite sastojke za kosu. Kosa i brada te koža i podloga na kojoj rastu, odnosno tjeme koliko god nam to izgledalo čudno, su dva prilično različita ‘medija’. Rutinu ponavljajte svaki dan. Isto tako pranje brade (šamponima ili sapunima za bradu) nije nužno obavljati svaki dan, čak se i ne preporučuje jer se time ispiru prirodna ulja koje proizvodi naše tijelo. Dovoljno je jednom sedmično, eventualno dva puta.

(gentleman.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije