Horoskop

San snova svakog milionera: Bugatijeva jahta ima i kamin

San snova svakog milionera: Bugatijeva jahta ima i kamin
San snova svakog milionera: Bugatijeva jahta ima i kamin

Bugatti Niniette 66 jahta dizajnirana je po uzoru na supersportski automobil Chiron, ali ova jahta imaće puno više luksuza u kojem će moći uživati par bogataša. Biće ih samo 66.

Milioneri širom svijeta ovih su dana dobili novu igračku za kojom mogu žudjeti i staviti je na listu želja, a koju ćemo mi obični smrtnici moći samo gledati na slikama ili možda s nekog veza i sigurne udaljenosti.

Bugatti u saradnji s kompanijom Palmer Johnson predstavio je novu 20 metara dugu jahtu Niniette 66 koja je dizajnirana po uzoru na njihov najnoviji automobil Chiron pa je tako i ona puna karbona.

Kao kod Chirona, na njenim bočnim stranama može se jasno vidjeti luk kakav dominira i na Chironu, koji tamo ima i jasnu primjenu kod hlađenja i dopremanja vazduha do 8-litrenog V16 motora.

- Čak i sa velike udaljenosti, ovu jahtu će kod ulaska u svaku luku svi odmah prepoznati kao pravi Bugatti - rekao je Bugattijev šef dizajna Etienne Salom o dizajnerskim detaljima ove jahte koja će imati maksimalnu brzinu od 44 čvora.

 Za pogon će biti zadužena dva MAN V8 motora. Mramor i koža dominiraju interijerom, a kao što joj i pristaje, jahta ima vlastiti jacuzzi, bar za šampanjac, kamin, sunčalište

Nema govora o cijeni, ali milioneri željni ove jahte moraće računati na to da će ih biti proizvedeno samo 66, a prvi kupci dobiće ih već za godinu dana.

(24.sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije