Horoskop

Šta kombinovati sa kariranom košuljom?

Šta kombinovati sa kariranom košuljom?
Foto: Ilustracija | Šta kombinovati sa kariranom košuljom?

Prije nego što je postala zaštitni znak američke kulture, doživjela je burnu istoriju.

Naime, njena popularnost seže još u 16. vijek kada su je nosili zaraćeni klanovi u borbi za prevlast nad škotskim planinskim krajem Hajlends. Pošto je postala simbol škotske pobune, zakon o oblačenju iz 1746. godine je zabranio nošenje kariranih dezena i tartana na naredne četiri decenije.

Novi talas popularnost karirana košulja je stekla u Americi, kada je postala simbol kauboja, drvosječa i lovaca, a posebnu popularnost je imala karirana košulja od flanela. Bila je i neizostavan dio pop kulture čiji su glavni ambasadori bili Džejms Din, Rok Hadson i čuveni Beach Boysi.

Tokom devedesetih je bila važan dio grandž kulture, a nastupi bendova Nirvane i Pearl Jama su bili nezamislivi bez kariranih košulja.

Od svojih početaka karirana košulja je pružala veliku mogućnost kombinovanja sa drugim komadima odjeće. Može se nositi sa kaputom, sakoom, klasičnim pantalonama, a može se ukrasiti i sa kravatom.

Ako želite pun pogodak, najbolje je da je iskombinujete sa džinsom ili chino pantalonama, legendarnom harington jaknom i bijelom majicom.

Još jedan perfektan način kombinovanja prestavlja uklapanje sa uskim farmericama, teksas jaknom i dubokim kožnim cipelama.

Popularne u svim materijalima

Karirane košulje su popularne u svim materijalima, ali se izdvajaju one od flanela i pamuka. Čitav niz brendova ih proizvodi u premiuim izdanjima, pa su i dio luksuznih komada odjeće.

Karirana jakna može da se pronađe u svim dezenima i nijansama boja. Kada je kupujete trebalo bi da obratite pažnju da ne bude prevelika ili od pregrubog materijala.

(Menshealth.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije