Horoskop

Uskoro novi oblik kontracepcije – pilula za muškarce

Uskoro novi oblik kontracepcije – pilula za muškarce
Uskoro novi oblik kontracepcije – pilula za muškarce

Britanski naučnici su došli do novih otkrića na polju kontraceptivnih sredstava za muškarce, što će promijeniti seksulani život milionima širom planete.

Decenijama naučnici pokušavaju da nađu alternativu za kondome ili vasektomiju, ali imalu su jako malo napretka. Međutim, sada su naučnici u Britaniji pronašli tajnu kako da učine muškarce privremeno neplodnim – tako što će onemogućiti spermatozoidima da plivaju.

Oni su uspjeli da naprave supstance koje kada se nađu u spermi, sprečavaju spermatozoide da se kreću i time nemaju šansi da opode žensku jajnu ćeliju.

Navodno bi muškarac mogao da popije pilulu par sati ili čak nekoliko minuta prije odnosa, a dejstvo bi prestalo za nekoliko dana. Sa druge strane, ženama se savjetuje da prestanu da uzimaju pilule za kontracepciju nedjeljama ili čak mjesecima prije nego što pokušaju da zatrudne.

Na taj način bi bio moguć još jedan vid kontracepcije za sve parove u kojima žene nisu u mogućnosti da uzimaju pilulu iz zdravstvenih razloga. Pored toga bi se smanjila mogućnost od neželjene trudnoće.

Ipak, postavlja se pitanje da li bi žene povjerile muškarcima ovako bitan zadatak. Neki bi možda bili neodgovorni, ali drugi bi vjerovatno rado preuzeli kontrolu i mogli bi da budu sigurni da neće dobiti dijete sa ženom koja tvrdi da je na piluli.

Ukoliko bi se ova pilula pokazala kao bezbjedna i efikasna, pomislite samo kakve to mogućnosti donosi.

(novimagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije