Kuća i vrt

Kako da na jednostavan način osvježite trpezariju (FOTO)

Kako da na jednostavan način osvježite trpezariju (FOTO)
Kako da na jednostavan način osvježite trpezariju (FOTO)

Trpezarija je duša jedne kuće, bez obzira da li tu volite da se skupite sa članovima porodice i uživate u ukusnom obroku ili volite da se za trpezarijskim stolom posvetite svom voljenom ili pak, volite da okupljate šire društvo.

Bilo da stavite jednu ogromnu činiju sa voćem ili vazu sa cvijećem na sred stola ili se odlučite da dodate tapete na plafon ili zanimljiv model stolice, vaša trpezarija će zablistati.

Evo 7 jednostavnih načina da osvježite izgled svoje trpezarije, da se blista za novu žurku i okupljanje uz ukusne zalogaje.

Ukrasite sto

Stvorite predivne momente, provedene za trpezarijskim stolom, tako što ćete izabrati novi stolnjak u zanimljivim bojama i dezenima ili tako što ćete dodati prelijepu činiju, punu voća ili vazu sa cvijećem.

Ubacite upadljiv, "statement" komad trpezarijskog nameštaja

Stolice i stolovi ne moraju biti u kompletu. Umjesto toga, razbijte stilsku monotoniju i dodajte uzbudljiv efekat i svoju ličnost trpezariji, tako što ćete npr. ubaciti stolicu koja odudara od ostalih - drugačije je dizajnirana, od drugačijeg materijala itd.

Iskoristite plafon kao peti zid

Plafon je idealno mjesto gdje možete da eksperimentišete i isprobavate jarke, drečave boje, kao i zanimljive tapete. Tamnija boja na plafonu, trpezariji će dati dubinu i učiniti da izgleda veća.

Ukrasite barski dio

Iako je barski dio rezervisan za boce, ovdje možete dodati i neke jedinstvene detalje, kao što su čaše ili pribor za jelo.

Dodajte svijeće

Ništa tako ne ubija raspoloženje kao jarko, blještavo svjetlo sa plafona, zato ga malo prigušite i dodajte romantičnu notu pomoću svijećnjaka.

Ubacite ogledalo

Stavite ogledalo iznad bara, glavnog pulta ili ormara za posuđe. Pored toga što će prostorija izgledati veća, ogledalo će joj dati i dozu luksuza.

Sredite pod

Možda volite male tepihe, ali eksperti preporučuju da ubacite jedan glomazni, koji će se pružati sve do zidova. Jer ako se radi o malom tepihu, kada ustajete ili sjedate, stolica može vrlo lako skliznuti sa ivice tepiha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije