Kuća i vrt

Kako da očistite kupatilo za manje od 15 minuta

Kako da očistite kupatilo za manje od 15 minuta
Kako da očistite kupatilo za manje od 15 minuta

Jedno od najposjećenijih "mjesta" u svakom domu je kupatilo.

I obično kad imate goste u kući, skoro pa će uvijek imati potrebu da ga posjete. Da ne biste previše razmišljali šta će neko reći o čistoći vašeg kupatila, redovno ga održavajte. Ali, ako za to nemate dovoljno vremena, naučite kako da ga očistite za manje od petnaest minuta, piše Mini magazin.

Kesa za smeće

Za početak uzmite plastičnu kesu za smeće i zakačite je na kvaku od vrata. Na ovaj način ćete najbrže skupiti smeće u nju.

Očistite wc šolju

Zatim, u wc šolju naspite razblaženu varikinu i wc četkom pređite unutar cijele šolje. Ostavite kiselinu da odstoji pet minuta pa pustite vodu.

Očistite kadu, lavabo i ogledalo

Dok varikina "odradi" svoje, vi pređite na čišćenje ostatka kupatila. U sprej bočicu naspite jednake dijelove vode i alkoholnog sirćeta. Na pamučnu krpu ili papirni ubrus nanesite dobijeno sredstvo te uklonite ostatke sapuna sa kade, iz lavaboa, očistite ogledalo, police i sve ostale zaprljane površine.

Riješite se smeća

Krpu ili ubrus natopljene mješavinom sirćeta i vode iskoristite i da skinete prašinu sa vodokotilića te očistite oko i iza wc šolje. Zatim ih bacite u vreću zakačenu na vratima. Ostatke varikine i razblaženog sirćeta prospite u šolju te povucite vodu.

Trik sa peškirom

Nemojte se brinuti ako su svi peškiri za tuširanje prljavi. Uzmite one manje, za umivanje pa ih zakačite na vješalicu. Gosti će ih ionako jednokratno upotrijebiti.

Završetak

Sada je vrijeme da očistite pod. Dobro istresite prostirke iz kupatila kako bi izgledale kao da su upravo usisane. Uzmite papirni ubrus, koji ste prethodno navlažili i pređite po ćoškovima kako biste pokupili svu nakupljenu prašinu. Sve odložite u kesu za smeće koju ćete izbacitiu kontejner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije