Kuća i vrt

Kreativne sitnice u domu

Kreativne sitnice u domu
Kreativne sitnice u domu

Detalji svakom prostoru daju dušu i originalni pečat, pa vam predlažemo nekoliko kreativnih rješenja koje i sami možete napraviti uz malo truda i novca za svoj dom ili kao poklon dragim osoba.

STAKLENKE: Običnu policu u kuhinji možete presvući šarenom ili nekom tkaninom koja vam se sviđa, a ispod nje se poigrati staklenkama - spremalicama, koje mogu biti i flašice od bebi hrane.

Zatvarače staklenki pričvrstite s donje strane police po izboru. U svaku stavite sušene cvjetiće kamilice, listiće mente ili neku drugu vrstu čaja ili začina. Uvijek će vam biti na dohvat ruke.

ZATVARAČI: Od plutanih zatvarača možete napraviti fenomenalne podmetače, poslužavnike, table, svijećnjake ili ih prosto možete iskoristiti za ukrašavanje predmeta. Pluto je pri tom izuzetno dobar izolator i materijal pogodan za uklapanje i pričvršćivanje. Za ovakav poduhvat dovoljno je malo lijepka, skalpel i eventualno lenjir, kako biste adekvatno "ukrojili" svoje "uradi sam" djelo.

KOFER: Ne bacajte ni stare kofere jer ako ih tapacirate ili osvježite možete ih iskoristiti kao police u sobi u koje možete da odlažete stvari.

DRŽAČ ČAŠA: Stare grablje ili grabljice potražite u garžama ili na otpadu, pa iskoristite kao zanimljiv držač čaša i šolja u kuhinji.

VAZE: Zapitajte se koliko vaza imate po kući, a u kojima nije posađeno cvijeće i stoje neiskorištene. U njima možete da držite kutlače i kašike u kuhinji ili na primjer alat, kao što su makaze, skalpeli i slično u radnoj sobi.

IGRAČKE: Ukoliko imate mališana, onda zasigurno imate i puno igračaka, pa ih i kada poraste ne bacajte. Neke igračke možete pretvoriti u korisne stvarčice koje će uljepšati kuću, biti korisne ili čak nosive.

RIBICE: Razveselite kuhinju ili dječju sobu lijepim ribicama koje možete napraviti od raznobojnih plastičnih tanjira. Sve što vam je potrebno je nekoliko plastičnih tanjira, makaze, ljepilo za plastiku i nekoliko različitih vodootpornih flomastera za crtanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije