Kuća i vrt

Kupatilo u jarkim bojama

Kupatilo u jarkim bojama
Kupatilo u jarkim bojama

Jarke boje smo navikli da viđamo u dnevnoj sobi, kuhinji, pa i hodniku. Jedna prostorija je, ipak, bila izuzetak od "živih" nijansi. Kupatilo, na koje uglavnom ne obraćamo pažnju i "oblačimo" ga u bijelo, neutralne tonove, nebo plavu i umirujuću zelenu. Nema razloga da ovde zaobilazite jarke boje, tvrde dekorateri, pogotovo ako posjedujete i manje, gostinsko kupatilo. Mali prostori mogu podnijeti jarke boje, a osim toga je lako da ih prefarbate ako vam se ne dopadne.

Zidovi u ljubičastoj, crvenoj i pink odlično će se uklopiti uz bijele ormariće. Može i obrnuto, da zidovi budu bijeli ili neutralni, a ormarići u jarkoj boji. Ako ne želite da zidove bojite isti efekat postići ćete tapetama ili zidnim naljepnicama.

Kupatilo može da "priča svoju priču" na taj način, a može tako i da se poveže sa susjednim prostorijama, pa ako u stanu preovlađuju žuti detalji, neka ta nijansa dominira i u kupatilu. Možete da kombinujete i dvije boje, na primjer plavu i narandžastu koje će unijeti energiju u ovu prostoriju.

Savjet plus: Većina dama za kupatilo bira ružičaste nijanse jer "laskaju" koži i čine je ljepšom u tom ambijentu, ali ako ste tašti možda je ipak bolje da zaobiđete jarke boje jer ćete previše vremena provoditi u ovoj prostoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije