Kuća i vrt

Ljekovite cigle novi trend u dekoraciji interijera

Ljekovite cigle novi trend u dekoraciji interijera
Foto: N.N. | Ljekovite cigle novi trend u dekoraciji interijera

Cigla kao dekorativni element je već neko vrijeme pravi hit u uređenju interijera, i to ne samo ona od opeke, nego i od jednog posve neobičnog i elegantnog materijala, koji se inače ne upotrebljava u građenju, a riječ je o soli.

Osim za onu klasičnu, čuli ste vjerovatno za himalajsku so, kao i slane sobe i njihova ljekovita svojstva, no za cigle od istoga materijala zasigurno niste. Oblikovanjem u građevinski element, cigla od soli stara milion godina zadržava ljekovita svojstva kao i slana soba koju posjećuju oni s bolestima i problemima disajnih puteva kao i oni skloni alergijama i glavoboljama.

U kombinaciji s toplinom oslobađaju se negativni ioni iz cigle koji udisanjem pročišćavaju svaki organ u našem tijelu, tako da cigle mnogi zovu prirodnim ionizatorom vazduha.

Cigle u bijelim, sivim, ružičastim i crvenim nijansama i kristalnom strukturom se rade ručno te se od njih slažu dekorativni zidovi u interijeru, a mogu se nalaziti u bilo kojoj prostoriji.

Kako bi djelovale ljekovito, iza njih se uvijek postavlja i LED rasvjeta, što "podiže" cijelu prostoriju i priziva posebnu, toplu i intimnu atmosferu budući da osvijetljene cigle rasipaju meku, žućkastonarandžastu svjetlost.

Tako ćete dobiti i rasvjetno tijelo koje će osvjetljavati cijelu prostoriju i ujedno pružati prekrasan prizor.

Ove cigle se izvrsno uklapaju u sve vrste interijera (stanove, fitnes dvorane, ordinacije...), a naročito s drvenim gredama. Može se dobro uklopiti u stanove i kuće sa modernim enterijerom i idealno se slaže sa materijalima od drveta, bilo koje vrste. Spušteni plafoni, razni oblici rasvjete u plafonskim ili zidnim dekoracijama od gipsa, u kombinaciji sa toplim bojama, daju intenzivan, ali prijatan osjećaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije