Kuća i vrt

Milenijalna roze boja novih generacija

Milenijalna roze boja novih generacija
Foto: N.N. | Milenijalna roze boja novih generacija

Ukoliko pratite dizajnerske trendove, poznato vam je da roze boja posjeduje jako uporište u svim poljima već nekoliko godina unazad.

Ova sezona je u znaku jedne zabavne i pomalo nestašne boje, koja je osvojila brojne dizajnere širom svijeta. Riječ je o boji koja je prozvana milenijalna roze, a možete je vidjeti na raznim mjestima u domu, od zidova do malih detalja na noćnom ormariću, koji mu daju nježnu i posebno ženstvenu notu.

Ukratko, ovo je vrlo ugodna nijansa breskva-roze boje. Opširnije, postoji mnogo različitih varijacija na temu, od nekih tamnijih, do potpuno prirodnih, a ujedno je vrlo teško odlučiti koja je od njih ultimativna nijansa.

Ovo je hibrid već omiljenih boja: bež sa malim dodatkom tonova breskve i boje lososa. Naziv milenijalna roze postao je popularan među Instagram generacijom i tako je, malo-pomalo, ova boja postajala sve popularnija kod stručnjaka.

Dok je milenijalnoj roze boji bilo potrebno mnogo za razvoj i evoluciju, ona definitvno nije nestala, niti planira to učiniti u budućnosti, jer sada dobija vrlo jaku podršku u vedroj nijansi lavande, pastelnoroze tonova koje svi poznajemo i volimo.

Međutim, ovo nije samo zbog toga što se nijansa lavande podrazumijeva kao sastavni dio ovogodišnje pantone "Ultra Violet" kolekcije, već iz razloga što je svijet dizajna definitivno spreman za eksperimentisnje.

Nakon svega, ova nijansa roze boje vrlo je topla, gostoljubiva i gotovo organska na način koji reflektuje blistave tonove i komplementna je prirodnom zelenilu.

Roze se najčešće kombinuje sa bijelom i sivom, crnom, ali se i sve zemljane boje s njom lijepo uklapaju. Roze enterijeri simbolizuju ženstvenost, nježnost, ali i stil. Prema kineskoj metodi feng šui, ova boja predlaže se za spavaću sobu, jer je povezana sa ljubavlju i romantikom. Nisu samo dame milenijali te koje su zavoljele ovu boju, već je ona počela osvajati cijelu generaciju. To nije nigdje tako očito kao u polju dizajna enterijera. Ova blaga i pomalo prigušena nijansa ružičaste, koju često opisuju i kao "nostalgična" osvojila je Instagram i Pinterest profile, a ideja za dekoraciju je bezbroj.

Odlična je u kontrastu sa industrijskim materijalima, kao što je metal. Ukoliko je kombinujete sa drvetom ili nekim drugim prirodnim materijalima, dobićete i ove sezone veoma popularan skandinavski štih pri uređenju enterijera. Milenijalna roze može poslužiti za bojenje svih zidova, budući da je odlična pozadinska boja koja se odlično uklapa sa namještajem za koji se odlučite.

Iskoristite ovu izuzetno popularnu boju i u svom stanu bez ikakvog straha. Sa nje je još odavno skinuta etiketa boje rezervisane isključivo za nježne dame.

Ružičasta nije više boja za djevojčice 

Milenijalna roze je boja generacije koja je odrastala sa nepovjerenjem prema ružičastoj boji. Ona je duboko u našu svijest u djetinstvu usađena kao "boja koja je isključivo za djevojčice". Danas je situacija potpuno drugačija, budući da na modnim pistama hodaju transrodni modeli, u trendu je odjeća koja je namijenjena istovremeno i za muškarce i za žene, a nije više ni čudno vidjeti muškarce koji nose košulje u ovoj boji.

Istraživanja su pokazala da više od 50 odsto milenijalaca vjeruju da ružičasta definitivno više nije samo boja za djevojčice.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije