Kuća i vrt

Na prodaju ostrvo za 5 miliona dolara

Na prodaju ostrvo za 5 miliona dolara
Na prodaju ostrvo za 5 miliona dolara

SAN FRANCISKO - Ostrvo koje nudi osamljenu plažu, obećava odličan ribolov i divan pogled na horizont San Franciska je na prodaju i to po sniženoj cijeni od 5 miliona dolara.

Ostrvo Red rok (Crvena stijena) ušuškano je u sjevernom dijelu zaliva San Franciska, i na prodaju je po cijeni od 5 miliona dolara, rekao je AP-u trgovac nekretninama Stiven Higbi.

Ovo ostrvo je ranije ove godine procjenjivano na 22 miliona dolara.

Ostrvo se prema njegovm riječima na tržištu nalazi godinama. Higbi je rekao da je on savjetovao vlasnika da je najbolji način da ga proda da snizi cijenu.

Ostrvo nije za svakoga, jer nema kuću niti bilo šta sagrađeno, ali trgovac nekretninama naglašava da će, ako i kada ostrvo bude prodato, novi vlasnik imati jedinstvene mogućnosti.

Na oko 9,6 kilometara sjeverno od San Franciska, ostrvo nema nikakav prilaz i čak ga nema na nekim mapama, a do njega se jedino može stići brodom ili helikopterom i nema mnoštvo posjetilaca u njegovoj blizini kao u blizini čuvenog ostrva Alkatraz.

Ovo ostrvo nudi jedinstven bijeg i mir, ono pruža šansu da se pobjegne od bučnih ljetnih dana u San Francisku a vlasnik ili vlasnica se mogu relaksirati sunčanjem.

''Red rok je zaštićen od magle, ako je San Francisko obavijen njom, vi možete sjedjeti na suncu'', rekao je Hegbi.

Jedina osoba koja je ostrvo zvala ''domom'' bio je Selim Vudvort, navodi se na sajtu redrockisland.homestead.com. Vudvort je sagradio kućicu na ostrvu i živio je tu od 1851. do 1856. godine.

Prema Hegbijevim riječima ''ako se neko pojavi sa vizijom i novcem'' postoje mnoge mogućnosti za investicije, kao što je građenje hotela ili kazina.

Sadašnji vlasnik, penzionisani biznismen Mek Đurning uzeo je vlasništvo nad ostrvom od prethodnog vlasnika, Dejvida Glikmena, tokom 1970-tih.

Glikmen je kupio ostrvo ranih 1960-tih, a kada ga je prodavao tražio je 10 miliona za ostrvo i drugih 10 miliona za prava na korisne rude.

Međutim, on nikada nije prodao ostrvo, ali ga je prebacio na Đurninga u zamjenu za neke dugove, rekao je Higbi.

Glikmen je umro, a Đurning rijetko posjećuje ostrvo.

''Ako neko dođe sa nekim novcem prodaću ga, a ako ne ostaviću ga mojim sinovima da se snalaze sa njim'', rekao je sadašni vlasnik ostrva lokalnim medijima ranije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije