Kuća i vrt

Najskuplje imanje SAD - vrijedno 159 miliona dolara (FOTO)

Najskuplje imanje SAD - vrijedno 159 miliona dolara (FOTO)
Najskuplje imanje SAD - vrijedno 159 miliona dolara (FOTO)

Inspirisana Versajem, američka najskuplja vila, ponovo je dostupna za kupovinu…

Nalazi se na Hilsboro plaži, a prvobitno joj je cijena bila 139 miliona. Međutim, ovo je primer koji retko viđamo – njena cijena je sada skočila, na 159 miliona dolara, uprkos prvobitnim poteškoćama u pokušaju prodaje.

Nazvana Le Palais Royal, ova ogromna vila ima šest vodopada, pri čemu je svaki od njih visok sedam metara, kao i mermerno stepenište koje je vredno više od mnogih kuća – dva miliona dolara.

Nevjerovatna količina novca utrošena na stepenište, odvešće vas do master apartmana, koji ima grijani bazen na balkonu, zlatnu dekoraciju vrijednu oko tri miliona dolara, IMAX privatni bioskop sa 18 sjedišta, kao i podzemnu garažu za 30 automobila.

Ko god da ima dovoljno novca da kupi ovu vilu, lako će popuniti prostor garaže skupocjenim automobilima. Takođe, vredi pomenuti da se u sklopu ove vile nalazi se i vinski podrum, sa dovoljno mjesta za 3.000 flaša, kao i ogromni integrisani akvarijum.

Ako vam sve ovo nije dovoljno, treba da znate da se u podzemlju ove vile upravo gradi jedan zabavni kompleks, koji će sadržati klizalište, noćni klub, kuglanu i karting stazu.

Vjerujemo da je upravo taj dodatak doprinjo povećanju cijene ove vile, jer nije bio dio originalnog posjeda. Već sedam godina se radi na ovoj vili, a ime koje stoji iza cijelog projekta je Džozef Leon, koji je želio da kreira čudo arhitekture inspirisano francuskom palatom. Po našem mišljenju je uspio u svojoj misiji – šta vi kažete?

(NN/Luxlife)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije