Kuća i vrt

Napravite sami: Cvjetni ram od kutije za jaja

Napravite sami: Cvjetni ram od kutije za jaja
Foto: N.N. | Napravite sami: Cvjetni ram od kutije za jaja

Od predmeta koje svakodnevno bacamo mogu se napraviti prelijepi predmeti. Tako i kutija od jaja može poslužiti da se od nje naprave divni dekorativni cvjetovi kojima se mogu ukrasiti ramovi za slike, uokviriti ogledala ili polužavnici.

U ovaj jednostavan projekat možete uključiti i djecu, kojima će pravljenje i bojenje ružica biti jednako zabavno kao i vama.

Cvjetiće možete napraviti na mnogo načina, a potreban materijal je uglavnom isti.

Potreban materijal:

Kartonska ambalaža za jaja

Ram za slike ili ogledalo

Makaze

Silikonski lijepak

Farba u spreju ili akrilna boja

Način izrade 1:

Isijecite kupaste vrhove koji razdvajaju pregrade za jaja. Ovi vrhovi poslužiće kao najmanje latice u centru cvijeta. Zatim isjecite "čašice" u kojima stoje jaja. Potrudite se da čašice ostanu što veće, kako biste mogli da ljepše oblikujete latice. Od njih pravite spoljne slojeve latica.

Rasporedite čašice tako što ćete ljepše i veće ostaviti za spoljne slojeve. Unutrašnje latice biće manje, tako da te čašice ne moraju biti velike. Za jedan cvjetić biće vam potrebna bar četiri sloja latica, odnosno tri čašice i jedan vrh. Makazama isijecite tako da oblikujete latice od njenih stranica.

Obojite latice u boju po želji. Upotrijebite više nijansi jedne boje ako želite da postignete 3D efekat. Sačekajte da se boja osuši prije sljedećeg koraka. Poredajte slojeve jedan u drugi, a ukoliko je potrebno, unutrašnje slojeve oblikujte rukom kako bi se bolje uklopili. Zatim ih pričvrstite lijepkom. Kada se lijepak osuši, cvjetiće možete lijepiti na ram za slike ili drugi predmet po želji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije