Kuća i vrt

Napravite sami novogodišnje ukrase

Napravite sami novogodišnje ukrase
Napravite sami novogodišnje ukrase

Ove godine ne želite puno potrošiti na božićne dekoracije koje ćete nakon praznika spremiti u kutiju i zaboraviti na godinu dana?

Za vas su onda kao stvoreni ovi prirodni materijali koji nisu skupi, na koje možete naići u šetnji parkom, a možete ih iskoristiti kako biste stvorili toplu prazničnu atmosferu i učinili svoj dom posebnim.

U svemu postoji potencijal za stvaranje predivnih ukrasa pa tako posmatrajte svoju okolinu dok uživate ovog vikenda na svježem zraku!

Donosimo vam nekoliko izvrsnih ideja što sve možete iskoristiti pri uređenju doma ove zime.

Narandže

Narandže s lakoćom možete pretvoriti u male mirisne bombice koje će osvježiti vaš dom i ubaciti ga u pravo praznično raspoloženje, pogotovo u kombinaciji s cimetom i klinčićima. Napravite od narandži držače za svijeće, sasušite kriške i objesite ih na bor ili od kore napravite male zvjezdice koje potom možete objesiti na različitim mjestima u kući.

Grane i grančice

Veće i čvršće grane neka vam posluže kao držači za božićne kuglice i slične dekoracije, objesite ih na zid ili stavite u veću vazu koja može izdržati njihovu težinu. Manje grančice možete iskoristiti za stvaranje rustikalnog svijećnjaka ili veselih likova Djeda Mraza čime ćete sigurno razveseliti svoje najmlađe.

Šišarke

Zalutale šišarke idealan su ukras za dom jer osim što mirišu, možete ih razbacati naokolo, objesiti, obojiti, njima napuniti široke vaze i staklene posude u koje potom ubacite borove grančice, sasušene kriške narandže i cimet za savršeni zimski aranžman.

Zelene borove grančice

Šarmantne borove grančice možete iskoristiti kako biste ukrasili svoj sto ili police, od njih možete napraviti improvizirani borić ili ih iskoristiti kao neočekivani detalj omota vaših poklona za prijatelje i porodicu.

Kora drveta

Opala kora s raznovrsnih stabala, pogotovo drveta breze, iznimno efektno izgledaju omotane oko svijeća ili iskorištene kao dio većeg dekorativnog aranžmana. Jednostavno i lijepo, zar ne?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije