Kuća i vrt

Osvježite dom za dan

Osvježite dom za dan
Osvježite dom za dan

Male dekorativne promjene mogu biti veoma važne za cjelokupan izgled prostora, a pred vama je deset brzih i, što je najvažnije, ekonomičnih koraka koji će promijeniti izgled enterijera vašeg doma.

Ove prijedloge možete sve primijeniti u samo jednom danu, a rezultat će biti osmijeh na licu.

STIKERI: Ne želite jednostavno ofarbane zidove, a nemate dovoljno novca da ih ukrasite tapetama? Kao odlična zamjena mogu da posluže stikeri, tj. naljepnice za zidove. Ima ih u različitim dezenima po pristupačnim cijenama, jednostavno se postavljaju i skidaju.

KNJIGE: Ako imate policu za knjige, probajte je posložiti po bojama. Vjerovali ili ne, knjige složene na taj način vašem će domu, boravku ili prostoriji u kojoj se nalaze dati dašak svježine.

POSLUŽAVNIK: Daljinski upravljači i mobilni telefoni ružno izgledaju kad su razbacani po stolu. U svakom stanu može se naći jedan poslužavnik više koji može biti korisno upotrijebljen. Stavite ga na sto i dajte mu ulogu glavnog mjesta za daljince, telefone i ostale sitnice.

DJEČJI CRTEŽI: Izaberite jedan ili više crteža mališana i stavite ga u bijeli ram ili u drugu boju koju volite. Ukoliko je zid sobe neke druge boje, savjet je da odredite ram slične nijanse kako bi se sam crtež istakao. Okačite sliku na dobro vidljivo mjesto. Dječji crteži su puni energije.

GRANE: Prošetajte kroz prirodu i sigurno ćete naći polomljene grane. Izaberite one koje vam se čine da mogu biti zanimljive u vašem stanu. Nađite neku neobičnu posudu ili vazu, stavite grančice u nju i postavite je na vidno mjesto u stanu, a možete je i ukrasiti.

KUPATILO: Ako vam kupatilo izgleda sumorno zamijenite, na primjer, zavjese za tuš. Odaberite boje koje će ga oživeti, cvjetne, na pruge ili čak likove animiranih junaka. Stavite na policu svijeću ili mali buket cvijeća. Takođe, možete promijeniti ručnike u drugim bojama - svjetlije boje poput žute ili svijetlozelene unijeće više svježine.

ZAČINI: Dodajte život svojoj kuhinji pomoću začinskog vrta. Ruzmarin, menta, majčina dušica i bosiljak samo su neki od začina koje možete kupiti na pijaci ili trgovačkim centrima. Na vama je da osmislite kako ćete ih posložiti.

TAPETE: Danas su tapete ponovo u modi. Iskoristite ih kako biste svom prostoru dali lijep detalj. Ne zaboravite da bi tapete dale i izuzetno uređenu sliku vašoj ostavi ili dijelu kuhinje.

VISEĆE VAZE: Iznenadite ukućane i cvijeće smjestite u viseće vaze koje možete okačiti u kući, na balkonu ili u bašti. Plastične boce, makaze, ljepilo i malo platna u boji i dezenu po želji biće dovoljan materijal da napravite raznobojne dekorativne vaze za omiljeno cvijeće.

CIPELARNIK: Ukoliko vam u hodniku smeta obuća koja ne može da stane u postojeći cipelarnik ili ga uopšte nemate, možete sami da napravite jedan, i to od starih gajbi. Stare drvene gajbe od letvica, ako se uredno prefarbaju i pričvrste na zid u hodniku, mogu poslužiti kao odličan cipelarnik, ili kao ormarić za odlaganje tašni, ključeva i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije