Kuća i vrt

Ovako će izgledati prve luksuzne vile pod vodom

Ovako će izgledati prve luksuzne vile pod vodom
Foto: Ilustracija | Ovako će izgledati prve luksuzne vile pod vodom

U sklopu resorta "Heart of Europe", u Dubaiju će 2018. osvanuti i prve vile na nekoliko nivoa.

Budućnost kakvu smo gledali u filmovima naučne fantastike nam je zaista svakim danom sve bliža i bliža. Posljednje vijesti su oduševile sve zaljubljenike u inovativni dizajn i arhitekturu, a riječ je projektu "Floating Seahorse", koji će se nalaziti u sklopu novog resorta naziva "The Heart of Europe".

Projekat je predstavilo nekoliko arhitektonskih studija koji na njemu rade, a mogu se pohvaliti time da iza sebe ostavljaju nešto stvarno revolucionarno. Naime, do 2018. godine možemo očekivati i prve vile na nekoliko nivoa, od kojih se jedna nalazi ispod površine vode. Iako je bez ikakve sumnje kompletan enterijer lijep, ne može se poreći da svu pažnju privlači upravo onaj najniži.

Donji nivo je kompletno u staklu pa ćete tako moći spavati dok gledate sve moguće vrste riba ili se tuširati u najposebnijem kupatilu na svijetu.

Uz to, vile će biti napravljene u skladu s najvišim održivim i ekološkim standardima te štedjeti do 70 odsto energije u odnosu na prosječna domaćinstva. Ovaj luksuz će neki budući vlasnici platiti oko 2,5 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije