Kuća i vrt

Žuta akcentna nijansa koja naglašava ljepotu prostora (FOTO)

Žuta akcentna nijansa koja naglašava ljepotu prostora (FOTO)
Žuta akcentna nijansa koja naglašava ljepotu prostora (FOTO)

Prefinjeni podovi od hrastovine, ormarići, radne površine i visoke stolice su dominantni detalji u kuhinjskom prostoru ovog stana, koji je delo R-Design studija…

Neobični koncept koji je primijenjen ovdje, predstavlja nam kuhinjski prostor, koji više podsjeća na modernu kancelariju nego na prostor u kom se pripremaju jela.

Tamno plavi jastuci, bež, tamno plava i bijela pozadina, kreiraju rezonantni i suptilni modernizam, koji privlači pažnju na veoma interesantan način – ovaj prostor postaje nešto što morate gledati.

Intrigantni dizajn enterijera, koji je započet u dizajnu ove neobične kuhinje, prelazi bez jasnih linija u prostor dnevne sobe, sa veoma neobičnom nijansom.

Boja žumanceta, odnosno jaka nijansa žute boje, je nešto sa čim se veoma teško može raditi i što se ne može tako lako uklopiti sa drugim detaljima. Ipak, ovaj prostor je pravi primjer da se to može izvesti uz malo truda i rada, ali i dizajnerske mudrosti.

Kao akcentna nijansa, koja naglašava ljepotu prostora, ova neobična žuta nijansa može na savršen način poboljšati bilo koju sobu, a posebno dnevne boravke, trpezarije i kuhinje.

Nijanse sa primjesama zlatnih tonova uvijek će biti dinamične, bez obzira na prostor u kom se nalaze.

Bilo da ih koristite u spavaćoj sobi, kuhinji ili kupatilu, takve neobične nijanse daće vašem enterijeru snažnu dozu smjelosti.

Fotelja u nijansi žumance žute boje idealan je pratilac, ali i kontrast sofi u neprimjetnoj bež nijansi.

Uz geometrijski tepih, kalaj sive detalje i zid sa ciglama, dobijate ambijent koji na prvi pogled ima izuzetno udoban ambijent, stvoren za intimno opuštanje i uživanje.

Energija wellness prostora emituje se iz kupatila. Ono je jasno i funkcionalno dizajnirano, bez pretrpanih i nepotrebnih detalja.

Ljepota zlatne teme je i ovdje prisutna, ali nije previše dominantna i naporna, već je fascinantna.

Spavaća soba dijeli temu kupatila, kuhinje i dnevne sobe. Nijansa koja nas podsjeća na sunčeve zrake savršeno je akcentovala ovaj prostor, koji osim tog detalja, ima prilično nenametljiv dekor, koji je, iako pritajen, jasno živ. Šarena korpa i bogato obojeni zidovi, kreiraju predivni kontrast.

Prirodna svetlost isijava kroz staklena vrata i prozore koji vode prema balkonu.

Pogled koji se pruža proširuje ovaj prostor i daje čitavoj postavci novu dimenziju. Paun plavi garderober, je nešto što deluje kao grom iz vedra neba. Takva magična boja nije ovdje očekivana, ali je prisutna, i njen efekat je veličanstven.

Otvoreni prostor hodnika ovdke nije bio zanemaren. On ima nautičku temu, sa vratima koja nas podskećaju na podmornice.

Prostori za skladištenje stvari imaju metalne detalje i linearno postavljene pločice.

Zid sa ogledalima jednostavno širi njegov prostor, dok mu tamno drvo i izložene cigle daruju toplo okruženje.

Stan poput ovog rijetko se može vidjeti i predstavlja pravi dragulj dizajna enterijera.

Ovde su inkorporirani smijeli koncepti, koji kreiraju mjesto za život sa neobičnim nijansama, koje predstavljaju magičnu i skladnu cjelinu.

Možda vam uklapanje boja i detalja u ovom prostoru djeluje lako, ali zapravo je veoma izazovno.

Ovakvo iskustvo i dizajn su omaž smjelosti, hrabrosti i genijalnosti, što se vidi u svakom njegovom kutku.

(NN, mojenterijer.rs)

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije