Kuća i vrt

Ovo su najskuplje vile u Hrvatskoj

Ovo su najskuplje vile u Hrvatskoj
Ovo su najskuplje vile u Hrvatskoj

Vile u svijetu pa tako i u Hrvatskoj predstavljaju luksuz koji samo određeni ljudi mogu sebi priuštiti.

Ljetovanje ili zimovanje u elitnim i luksuznim vilama simbol je veće novčane moći, a manji procenat sretnika ima priliku uživati u njihovim blagatstvima. Bazeni, privatnost, direktan pogled na more te njegova blizina, neke su od karakteristika koje pruža ljetovanje, odnosno zimovanje u luksuznim ljetovalištima. U narednom tekstu donosimo vam popis najskupljih sedam vila u Hrvatskoj, njihov opis i okvirni iznos cijena ukoliko se odlučite na kupovinu ili iznajmljivanje. Pretjerivanje ili stvarnost, presudite sami.

Jedna od najskupljih vila u Hrvatskoj nalazi se u samom srcu Opatije. Ova nekretnina prostire se na ukupno 1.500 metara kvadratnih s 250 metara kvadratnih površine balkona i 300 metara kvadratnih terase. Luksuzna vila ima direktan i otvoren pogled na more, udaljenost od mora iznosi svega pet metara, a posjeduje osam parking mjesta za svoje goste. Vila Seafront izgrađena je 1900. godine, a prodaje se za 40.000.000 evra.

Druga na listi najskupljih vila u Hrvatskoj je znamenita vila Royal u Umagu. Ova vila ma površinu od 1200 metara kvadratnih, tri sprata i ukupno 14 soba za svoje posjetioce. Elegantna vila posjeduje prekrasnu i veliku terasu, velnes i fitnes dio, vinski podrum, grijani bazen i ostale luksuzne stvari. Cijena ove nekretnine kreće se oko 10.000.000 evra.

Jedna splitska ljepotica takođe se našla na popisu najskupljih vila u Hrvatskoj. Vila Meje nalazi se u blizini centra Splita, udaljena samo nekoliko minuta od centra i Dioklecijanove palače. Karakteriše ju klasičan dalmatinski stil, a ističe se prekrasnim pogledom na more i ostrva. Jedna noć u ovoj vili košta 780 evra po danu.

Najpoznatija dubrovačka ljepotica među vilama, vila Šeherezada jedna je od najskupljih ljetno-zimskih odredišta. Karakterišu je zeleni vrtovi, prekrasan pogled na more, privatna plaža za korisnike vile kao i privatni baštovan i narudžbe po željama posjetilaca. U vili se nalazi pet luksuznih apartmana, a cijena boravka po danu iznosi 7.000 evra.

Dragulj otoka Hvara smjestio se na Paklenim otocima u srcu borove šume. Kuća ima površinu od 1.000 metara kvadratnih, a sedmična cijena boravka iznosi oko 8.700 evra.

Još jedna vila u nizu koju karakterišu korištenje usluga privatnog osoblja, veliki bazen i luksuzne sobe, nalazi se blizu Vele Luke. Ovu vilu karakteriše podatak da se nalazi na površini od 20.000 metara kvadratnih s prekrasnim zelenilom koje okružuje vilu. Cijena po noći boravka iznosi 1600 evra.

Ukoliko se želite sakriti od pogleda javnosti i nepozvanih gostiju, vila Sunsent Gardens je idealan izbor za vas. Posebna je po tome što ima jedan od najljepših panoramskih pogleda, a sastoji se nekoliko luksuzno sređenih soba. Cijena po noćenju iznosi 800 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije