Kuća i vrt

Pogledajte londonsku urbanu oazu (FOTO)

Pogledajte londonsku urbanu oazu (FOTO)
Pogledajte londonsku urbanu oazu (FOTO)

Ovaj spektakularni londonski stan, prostire se na dva nivoa u visokoj, savremenoj zgradi, a ima pogled na Čelsi i Kensington iz dnevnog boravka i sa balkona.

Klijent kome ovaj stan pripada, želio je svoju urbanu oazu sa idealnim prostorom za prijem gostiju, organizovanje društvenih okupanja, kao i luksuznom sobom za goste.

Pored generalnog preuređenja, studio dizajna enterijera Keir Townsend, napravio je neke alternacije u rasporedu prostorija u stanu, uklonivši zid između kuhinje i dnevnog boravka. To je otvorilo stan i kreiralo koncept savremene trpezarije, koji kao glavni element kuhinji daje veoma značajnu ulogu u cjelokupnom prostoru.

Paleta boja koje su korišćene u ovom stanu, sastoji se od bogatih, tamnih tonova, koji preko dana izgledaju elegantno, ali tokom noći, ispraćeni ambijentalnim osvjetljenjem, izgledaju jednostavno rečeno očaravajuće.

Glavna spavaća soba prepuna je elemenata luksuza. Uzglavlje kreveta napravljeno je od hrastovine sa završnim detaljima u boji duvana, dok su oba noćna stočića i garderobera dobila isti tretman. Svaki element u ovom prostoru dobio je svoje savršeno mjesto, kako bi soba postala kompozicija, sa idealno raspoređenim elementima.

U drugoj spavaćoj sobi možemo vidjeti spektar boja i tekstura, koji su raspoređeni slojevito, zarad kreiranja osjećaja topline i udobnosti. Uzglavlje kreveta u ovoj sobi dobilo je tretman luksuznim De Le Cuona plišanim tkaninama, a tu su i svileni jastućići i prekrivači od italijanskog kašmira.

Ovaj stan je sada definitivno prostor u kom bi svaki kosmopolita mogao da uživa, sam ili sa prijateljima, uz čašu kvalitetnog pića i cjelokupnu atmosferu hedonizma.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije