Kuća i vrt

Police kao ukras doma

Police kao ukras doma
Foto: N.N. | Police kao ukras doma

Police uljepšavaju prostor u svakom domu i lijepo mogu nadopuniti ostale komade namještaja, ali su i funkcionalne, jer su izvrsne za spremanje i pohranjivanje najrazličitijih stvari.

Danas polica i regala ima u najrazličitijim bojama i oblicima, a na nama je da osmislimo i odaberemo gdje ćemo ih postaviti.

Pri odabiru polica osim veličine, oblika i boje koji odgovaraju određenoj prostoriji moramo paziti na materijale od kojih su izrađene. Tako se za kupatilo, u kojoj je često vlažno, najčešće koriste police od materijala poput željeza ili inoksa, a može se koristiti i staklo, pleksiglas ili plastika. U ostalim prostorijama češće su police od drveta ili iverala.

Uz materijal od kojih su izrađene, oblik polica sami prilagođavate svojim potrebama, od više spojenih elemenata do pojedinačnih komponenti. Dok smo prije obično imali izbor klasičnih ravnih polica koje su se nizale po zidovima ili nekoliko elemenata u obliku stalaka za TV, danas nema strogih pravila. Tako možete odabrati najrazličitije varijante oblika poput asimetričnih, cik-cak, valovitih, kockastih ili trouglastih, koji prostoru daju svježinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije