Kuća i vrt

Samsung proširuje portfolio proizvoda za pametne kuće

Samsung proširuje portfolio proizvoda za pametne kuće
Samsung proširuje portfolio proizvoda za pametne kuće

BEOGRAD - Kompanija "Samsung Electronics" predstaviće, na sajmu IFA, novi portfolio usluga i proizvoda za pametne kuće koji treba da poveća bezbjednost u domu, poboljša energetsku efikasnost, da se prilagodi lokaciji svakog doma i omogući glasovno upravljanje.

Sa proširenjem proizvoda za pametne domove, koji uključuju i uređaje trećih lica, usluga je dizajnirana tako da pokriva sve aspekte modernog pametnog doma, od digitalnih brava za vrata do IP kamera i pametnih utikača.

Ovi uređaji kombinuju cjelokupni portfolio proizvoda kompanije "Samsung Electronics" kako bi ponudili potpuno rješenje za pametne domove.

"Samsungove" bezbjednosne usluge omogućavaju korisnicima da prate dešavanja unutar doma povezivanjem digitalnih brava na vratima i IP kamera, tako da korisnici mogu, sa udaljene lokacije, sigurno da pristupe podacima i da procijene ko ulazi i izlazi iz njihovog doma.

Na primjer, ako se digitalna brava otvori dok korisnik nije kod kuće, na pametni telefon registrovan na tog korisnika biće poslato obavještenje. Sa tog telefona može da se pokrene funkcija za prikaz doma "Home View" na odgovarajućoj aplikaciji na mobilnom telefonu, kako bi se provjerile IP kamere i vidjelo da su se drugi članovi porodice bezbjedno vratili kući ili da možda postoji neki razlog za zabrinutost.

Takođe, kada je riječ o potrošnji energije, "Samsungov" servis pametnog doma prati količinu električne energije koju koriste veliki potrošači poput klima uređaja i na ekranu ispisuje očekivani trošak za utrošenu električnu energiju.

Korisnici zatim mogu da prate potrošnju električne energije, bilo dnevno ili mjesečno, te da zadaju nove ciljeve kako bi smanjili svoje račune. Moguće je, takođe, zadati maksimalnu dozvoljenu mjesečnu potrošnju za svaki uređaj.

Novi servisi svijesti o lokaciji omogućavaju uređajima u domu da se automatski uključe pomoću tehnologije prepoznavanja lokacije.

Svjetla i klima uređaj će se automatski uključiti kada se korisnik približi domu, što znači da će se korisnik vratiti u komforniji prostor za život.

Preko S Voice servisa za glasovno upravljanje koji je ugrađen u Gear seriju nosivih uređaja, kao i preko Galaxy pametnih telefona, ukućani mogu da aktiviraju klima uređaj, robotski usisivač i pametno LED osvjetljenje u bilo kom trenutku i sa bilo kog mjesta.

Mnoge detaljne glasovne komande su fabrički učitane kako bi se korisniku omogućilo izdavanje specifičnih komandi širokom spektru uređaja.

"Samsung" planira da proširi kompatibilnost svoje Smart Home ponude na proizvode drugih proizvođača uređaja i kućnih aparata, kao i na dodatne "Samsungove" proizvode, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije