Kuća i vrt

Sedam promjena u kuhinji koje donose mir i zadovoljstvo

Sedam promjena u kuhinji koje donose mir i zadovoljstvo
Foto: N.N. | Sedam promjena u kuhinji koje donose mir i zadovoljstvo

Vjeruje se da feng shui, drevna kineska vještina življenja i uređenja prostora, može unijeti balans i mir u naš život. Provjerite kako morate urediti kuhinju prema pravilima te vještine ako želite život pun uspjeha, zdravlja, izobilja i sreće.

Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari

Riješite se svega što nikada ne koristite. Staro potrgano posuđe ili plastične zdjelice i pokvareni kuhinjski aparati su na vrhu liste stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posljedično i nered u vašem životu. Iz frižidera uvijek maknite namirnice kojima je istekao rok trajanja.

Očistite električni šporet

Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvijek mora biti čist, ali i raditi pravilno.

Oslobodite prostor na frižideru

Magneti, razglednice, leci od dostave, liste stvari koje morate uraditi – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osjećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a liste obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

"Sakrijte" kantu za smeće

Ne držite je otvorenu i nemojte je smještati unutar vidnog polja nego po mogućnosti ispod sudopera, u unutrašnjosti elementa ili u špajzu. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i "smeće" u vaš život.

Napunite zdjelu za voće

Ona simbolizuje uspjeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

Pronađite mjesta za biljke

Teglice sa začinima, cvijeće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošao su kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

Ne izbjegavajte boje

Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

(Zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije