Kuća i vrt

Stigli su hladni dani: Evo kako da ušuškate dom (FOTO)

Stigli su hladni dani: Evo kako da ušuškate dom (FOTO)
Stigli su hladni dani: Evo kako da ušuškate dom (FOTO)

Što više steže zima, više ćemo vremena provoditi u domu, a kako bi bio ušuškano gnjezdo evo nekoliko savjeta koji će doprinijeti toplijem ambijentu.

  • Osim što će prostorija uvijek djelovati toplije ako u večernjim satima ima dodatno osvjetljenje, ono vam je zaista i potrebno ako se radi o kakvom radnom kutku ili onom za čitanje. Inače, jedna zgodna podna lampa osvježiće prostor, a ne treba da izdvojite puno novca za nju. Takođe, možete svijeće postaviti na više strana i praznična atmosfera može već da počne
  • Kako biste se dodatno ušuškali, recept je jednostavan - što više jastuka i jastučića. Čak i ako imate tapecirane stolice, možete dodati jastučiće koji će "podići" trpezariju, a vama i gostima biće udobnije dok čavrljate uz kafu.
  • Da u prostorima poput kupatila ili hodnika ne treba stavljati dodatan namještaj, stvar je prošlosti. Kupatilo je malo utočište i ako imate mjesta za lijepu fotelju u koju ćete sjesti dok se mažete mirisnim mlijekom za tijelo ili uređujete nokte, zašto ne biste uživali?
  • Ako imate pećnicu na drva ili spadate među sretnike koji u kući imaju kamin, svakako iskoristite tu prednost pa prostoriju dekorišite lijepom košarom u kojoj je nekoliko komada cjepanica. Dok pijete čaj i slušate pucketanje drva bićete kao zvijezda nekog filma.
  • Osvježite sjedeći namještaj. Presvlake za namještaj nekada je bilo teško pronaći, a šivanje je bilo skupo. Danas to nije slučaj pa sjedeću garnituru ili fotelju možete povoljnije presvući. Ako vam se slučajno sviđaju klasične presvlake koje dodiruju podove, svakako ih odaberite jer zbog više tkanine će boravak djelovati još toplije.
  • Dekorativne tkanine i prekrivači toplih boja, poput žute, narandžaste, nijansi smeđe ili crvene, prošarane uzorcima, stvoriće topao ambijent. Takođe, dobro će doći krzneni i čupavi prekrivači.
  • Podne prostirke i različite vrste tepiha obogatiće podnu površinu i dati joj dodatnu toplinu čak i kada je drvena te sama po sebi vizualno topla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije