Kuća i vrt

TOP 10: Evo u kakvom luksuzu žive slavni (FOTO)

TOP 10: Evo u kakvom luksuzu žive slavni (FOTO)
TOP 10: Evo u kakvom luksuzu žive slavni (FOTO)

Svi mi bi željeli barem nešto da dodamo svom domu, ali na kraju rijetko ko se odluči za takav korak. Ovo su slavne ličnosti koje su uživanje podigle u nove visine.

Svako povremeno sanjari o nekoj prostoriji koju bi volio da može da doda makar privremeno, bilo kad se ukaže potreba za tim ili kada se želja javi sama od sebe. Ovo je lista osoba koje su „Volio bih da“ pretvorile u „Imam“, a da li su im ideje bile pomalo ekstravagantne ili ne procijenite sami.

10. Neil Patrik Haris - Magic Man Cave

Neil Patrik Haris i njegov partner David Burtka uložili su mnogo u svoj dom u Kaliforniji, a trenutna vrijednost mu je 2,99 miliona dolara. Pošto su željeli da kuću urade u potpunosti po svim svojim interesovanjima, jedna od stvari uključivala je i magiju. Neil nikada nije krio koliko je voli, a sada to može da se vidi i u njegovom domu. Pored toga što su kuću opremili nekim od klasika za slavne ličnosti kao na primjer bioskopom ili posebnom pećnicom za picu u dvorištu, oni su dodali i donekle jedinstvenu sobu koja nosi naziv "Magic Man Cave". U toj prostoriji Neil drži sve svoje mađioničarske sprave i dodatke, a po svemu sudeći dekorisana je tako da njihovi blizanci mogu apsolutno da uživaju.

9. Majkl Džordan - teren za košarku

Možda je teren za košarku nešto što se očekuje od jednog od najuspješnijih košarkaša svih vremena, ali ovaj se nalazi u okviru njegove kuće i u potpunosti je urađen po njegovom ukusu tako da mu pruži sve što bi poželio tokom igre. Njegov dom nalazi se u elitnom kvartu i vjeruje se da je najskuplji na teritoriji Čikaga. Vrijednost imanja koje uključuje mnoge pogodnosti - od profesionalne kuhinje, do ogromnog zemljišta, procjenjena je na 21 milion dolara, a trenutno je na tržištu.

8. LiBron Džems - bioskopska sala

Nije tajna da i koliko ovaj košarkaš voli filmove, a čak se i pojavljivao u nekoliko, pa možda i ne čudi toliko da u svojoj kući ima bioskopsku salu. On je toliki ljubitelj svega što prati filmske projekcije, da je vodio računa o svakoj sitnici vezanoj za ovu prostoriju. Od kožnih fotelja, držača za grickalice i pića, preko ozvučenja koje sa svih strana okružuje one koji gledaju, do svjetala čiji intenzitet može da se podesi tako da pruži najveći užitak. Čak je i izgled i boju tavanice birao prema preporukama za najbolju atmosferu tokom gledanja.

7. Katrin Denuv - šanac

 

Ovoj francuskoj glumici luksuz nikako nije stran, pa iako ovo tehnički nije soba trebalo bi da bude pomenuto jer koliko ljudi zapravo može da kaže da njihovu kuću okružuje šanac? Njen dom koji neodoljivo podsjeća na zamak, izgrađen je u 18. vijeku, a imanje od 44 ara nalazi se 76 kilometara od Pariza i ima bajkovito okruženje. Krajem 2014. godine našlo se na tržištu i tadašnja vrijednost procjenjena je na 3,2 miliona dolara. Glumica je dodala i neke modernije dodatke kući, pa tako pored bazena ima i "sobu za relaksaciju".

6. Dženifer Lopez - teren za golf

Da li ste znali da je Dženifer ljubitelj golfa? Ne samo što voli ovaj sport, ona ima i sopstveni teren na kome vježba. Kao idealno mjesto za njega, odabrala je svoj penthaus na Menhetnu koji ima posebnu, krovnu terasu. S obzirom da joj je to samo jedan od domova, nagađa se da je njega zamišljala prvenstveno kao mjesto za relaksaciju. Penthaus je procjenjen na 22 miliona dolara.

5. Lady Gaga - kuglana

U okviru svoje Malibu kuće procjenjene na 23 miliona dolara, Lady Gaga ima posebnu kuglanu, prevashodno kreiranu kao mjesto na kom će vežbati i dovesti svoje umijeće u kuglanju do savršenstva. Ko bi pomislio da ona toliko voli kuglanje da će za njega naći posebno mesto u svojem domu? Osim toga, ona je napravila i prostoriju za boćanje, ali njena kuća ima i štalu za konje.

4. Drake - staza za konje

Osim štala i konja, Drake je shvatio da su staze jednostavno neophodne u okviru njegovog imanja koje nosi interesantan naziv "Yolo"(skraćeni oblik za "you only live once", odnosno - samo jednom se živi). Napravljeno u Kaliforniji, tržišna cijena je 7,7 miliona dolara. U okviru imanja postoje i mehanički bik, bioskopska sala sa 28 mjesta, skrivena spavaća soba i specijalno dizajniran teren za tenis.

3. Jay Z i Bijonse - "prodavnica" slatkiša

Iako nikada nisu potvrdili, ali ni demantovali informaciju, po navodima stranih medija, Jay Z i Bijonse napravili su posebnu prostoriju koja neodoljivo podsjeća na prodavnicu slatkiša za njihovu ćerku Blue Ivy. Od poda do plafona, duž zidova, soba je puna raznoraznih poslastica od kojih jednostavno polazi voda na usta, ali naravno dizajn je takav da se svakome stvori osjećaj kao da je kročio u svoju omiljenu prodavnicu.

2. Kim Kardašian Vest i Keni Vest - vinograd

Kim i Keni željeli su da od temelja konstruišu kuću svojih snova, pa su kupili dva susjedna zemljišta kako bi to realizovali. Međutim, izgradnja je trajala duže nego što su mogli da izdrže, tako da su se odlučili za imanje od 20 miliona dolara koje sadrži i vinograd. Po svemu sudeći on je potpuno funkcionalan i redovno se održava i koristi, pa neće začuditi ni ako uskoro osvane neki novi brend vina koji će ponijeti njihovo ime.

1. Selin Dion - Akva park

Selin je jednostavno morala da se nađe na prvom mjestu na ovoj listi. Da, sigurno je super imati svoj vinograd, teško je pogriješiti i sa bioskopom, konji definitivno pružaju posebnu satisfakciju, a golf i kuglanje su bez sumnje interesantni za uživanje u slobodnom vremenu, ali da li bilo šta od toga može da se poredi sa ličnim akva parkom? Imanje "Jupiter Island" na Floridi ima kompletan vodeni park sa raznim toboganima, atrakcijama, bazenom za relaksaciju, ali i tri potpuno odvojena bazena ako zatreba više privatnosti. Bez obzira na sve, Selin je prije izvjesnog vremena odlučila da ga postavi na tržište po cijeni od 62,5 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije