Kuća i vrt

Topli jesenji detalji za svaki dom

Topli jesenji detalji za svaki dom
Topli jesenji detalji za svaki dom

Nije potrebno da sve prostorije podredite aktuelnom godišnjem dobu, dovoljno je da izaberete jedan ili dva detalja, koji će dočarati toplu jesenju atmosferu.

Jesen je neiscrpna inspiracija za dekoratere, a mnoge motive možete da preslikate u vaš dom. Nije potrebno da sve prostorije podredite aktuelnom godišnjem dobu, dovoljno je da izaberete jedan ili dva detalja, koji će dočarati toplu jesenju atmosferu.

Dok u proljeće i ljeto imamo potrebu za jarkim bojama, u ovom periodu želimo da se okružimo umirujućim tonovima, jer stvaraju efekat ušuškanosti. Ako se opredijelite za nove zavjese, prekrivače, nadstoljnjake, birajte tkanine sa zlatnim nitima, koje izgledaju raskošno i elegantno. Jastučići u zemljanim i narandžastim nijansama lijepo će se uklopiti uz braon, zelenu i bež garnituru.

Posvetite zid dolasku jeseni i okačite simbolične fotografije ili nađite lijep list koji je opao s drveta i uramite ga. Suvo lišće možete staviti u ukrasne providne kutije ili staklene posude i rasporediti ih po stanu, od hodnika do kuhinje, jer će u svaku prostoriju unijeti toplinu. Ili, staklenu vazu napunite lješnicima i stavite veliku svijeću u sredinu, a na ulazna vrata okačite vijenac od suvog cvijeća.

Prva asocijacija na jesen je drvo, pa nabavite ukrase od ovog materijala. Ne preterujte, dovoljno je da stavite grančice u zanimljive tegle ili čaše. Da biste upotpunili jesenju atmosferu i kada je miris u pitanju, dekorateri predlažu da nabavite aromu vanilu i cimeta, umesto lavande koja asocira na leto.

(N.N/Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije