Kuća i vrt

Tri stila ukrašavanja novogodišnjih kugli

Tri stila ukrašavanja novogodišnjih kugli
Foto: N.N. | Tri stila ukrašavanja novogodišnjih kugli

Osim što nam lak za nokte služi u beauty rutini, njime možemo uljepšati i ukrase za novogodišnju jelku.

Napravite sami originalne svjetlucave kuglice za bor i na taj način uljepšaćete božićni ugođaj u svom domu ili pak izraditi jedinstvene prigodne poklone za porodicu i prijatelje.

Ukrasite bor blještavom kuglicom koju ćete ispuniti minijaturnim praporcima. Za njenu izradu potrebni su vam prozirna plastična kuglica, ukrasna vrpca, proziran lak za nokte sa šljokicama i sitni praporci. Ukoliko nemate praporce, dovoljne su i obične plastične loptice, a želite li izbjeći dodatne troškove, improvizujte malo i sami načinite loptice od aluminijske folije.

1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju četvrtinu do pola sadržaja laka za nokte. U trgovini birajte onaj lak koji se prodaje po povoljnoj cijeni, kako biste što jeftinije prošli, ili iskoristite prošlosezonski kojeg ste se već zasitili.

2. Čim ulijete lak za nokte, polako okrećite kuglu i vrtite je kako bi se lak ravnomjerno razlio po cijeloj unutrašnjoj površini božićnog ukrasa. Ukoliko je potrebno, dodajte još laka, sve dok se kuglica potpuno ne oboji.

3. Kad je kuglica obojena, okrenite je naopako i ostavite tako 30 minuta, kako bi se pravilno osušila, a višak laka izašao van.

4. Kad se kuglica potpuno osuši, ubacite u nju minijaturne praporce ili ukrasne loptice, zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu vrpcu kako biste mogli svoju blještavu kuglicu objesiti na bor.

Zlatna kuglica sa uzorkom leopardovog  krzna

Napravite sami zlatnu kuglicu s inicijalom ispisanim u uzorku leopardovog krzna! Uz providnu kuglicu i ukrasnu vrpcu (također s leopardovim uzorkom), za izradu tog božićnog ukrasa trebaće vam i jedna čačkalica te tri laka za nokte – zlatni, smeđi i crni.

1. Izvucite vrh kugle i ulijte u nju zlatni lak za nokte te okrećite kuglu sve dok se lak ne razlije po cijeloj njezinoj površini.

2. Okrenite kuglicu naopako i ostavite je tako sve dok se ne osuši. Višak laka iscuriće vani.

3. Smeđim lakom za nokte započnite ispisivati na kuglici svoj inicijal – oslikavajte točkice koje ćete oblikovati u željeno slovo.

4. Potom pomoću čačkalice i crnog laka oslikajte linije oko smeđih točkica, kako biste dobili leopardov uzorak.

5. Prazna mjesta u slovu popunite crnim toačkicama i – slovo je gotovo!

6. Provucite ukrasnu vrpcu kroz vrh kuglice i objesite svoj novi ukras na jelku.

Dvobojna ljepotica

Želite li izraditi svjetlucavu dvobojnu božićnu kuglicu sa specijalnim efektom, za to će vam trebati dva svjetlucava laka za nokte u različitoj boji, ukrasna vrpca, prozirna kuglica i štapić za uši.

1. Ulijte malo laka za nokte u kuglicu i potom ga pomoću štapića za uči razmažite iznutra.

2. Kad ste dovoljno oslikali kuglicu jednom bojom, ulijte lak u drugoj boji i ponovite postupak sve dok ne budete zadovoljni dvobojnim šarama.

3. Na kraju zatvorite vrh kuglice i provucite kroz njega ukrasnu vrpcu te svoj novi božićni ukras ponosno objesite na vašu jelku.

(NN/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije